Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród szmaragdowy

Ogród szmaragdowy

monteverde 21:41, 02 lis 2012

Nie trzeba było aż fotki, wyglądasz na prawdomównego człeka też lubię tak po ogrodzie łazić
akanta 21:52, 02 lis 2012

elf napisał(a)

Ależ to musi być satysfakcja i zarazem przyjemność pospacerować o poranku po takim ogrodzie z kawką oczywiście i z jakimś dobrym ciachem .... popodziwiać własne maleństwa i porozmawiać do nich bo zauważylam że większość ogrodników rozmawia ze swoimi roślinkami
Mój małż. (również Krzysiu) kiedyś zapytał mnie czy dobrze się czuję słyszac jak prowadziłam intensywną konwersacje z hortensją

Jeszcze sobie troszkę popodziwiam Twój ogród i idę spać ... napewo mi się przyśni

Elf. To raczej pozytywnie pogadać z roślinkami. Ja jak mam wolne od pracy np: sobota domownicy jeszcze śpią, ja po cichutku rano wstaję, pstryk expresik i w pidżamce z kawusią mykam się przywitać z ogrodem.
Włączam cichy wodogrzmot i spaceruje po ogrodzie na boso po trawce z rosą (uwielbiam) i głaskam roślinki, smyram je, przemawiam do moich, skubnę chwaścika, obmyślam, planuję co by im jeszcze do towarzystwa dosadzić i tak mógłbym na okrągło. Pochłania mnie ogród.
Ale oczywiście zaraz (zaraz wydaje mi się), wstaje moja rodzinka i żonka z córeczkami krzyczą na cały ogród ŚNIADANIE PODAĆ DO OGRODU czy z nami zjesz

Tak właśnie myślałam że do tego typu ludzi należysz pogadać, pogłaskać, kawusie wypić pozdrawiam[/quo].

A ja lubię latem samotnie też,zasiedzieć sie przy ognisku.Noc przy księżycu jest pełna życia .W plecki grzeje ,świetliki błyskają,świerszcze grają,zwierzątka pomykają po trawie ,jakiś puszczyk przeleci i nie wiadomo kiedy pięknie świta.Łapię pierwsze promyki słońca i dopiero kawusia i spacerek po trawce.I zero zmęczenia ,już patrzę co by tu zrobić ale rozsądek przypomina o śniadanku,ale w pogotowiu już przybory ogrodowe czekają.
Tess 22:55, 02 lis 2012

Cześć Krzysztof.
Wczoraj odkryłam Twój wątek, przeczytałam cały i nic nie napisałam, bo nie znalazłam odpowiednich słów.
Napisać, że piękny, to stanowczo za mało.

Dziś też nie umiem znaleźć właściwych słów. Piszę, żeby podziękować za receptę na cichy wodogrzmot (napisałeś u Kasi). Skopiowałam do siebie, może M. namówię kiedyś...

krisec 22:59, 02 lis 2012

Marzena2007 napisał(a)
A ile ten Twój klonik już u Ciebie rośnie?? Ja uśmiercam u mnie wszystkie klony... I nie z powodu nie okrywania lecz zalewania korzeni....

Mażenko klonik u mnie zawitał tej wiosny. Doświadczenia z nim przede mną,hmm może też go zalewa podlewanie kropelkowe.
krisec 23:38, 02 lis 2012

zbigniew_gazda napisał(a)
Cześć Krzysztof. Bajeczny Twój ogród zwiedziłem w całości. Gratuluję konsekwencji . A klonik pięknie ukryty pewnie przed zimnymi wiatrami. Też miałem kiedyś chmiel i zrezygnowałem . Rośnie do nieba !!!

Zbyszku dziękuje,dziękuje za wizytę.Na klonika właśnie wiaterek zachodni wieje, prosto na niego,to też wyrwałem się na okrywanie jak filip z konopi. A chmieliku to się można napić.
ewalm 00:44, 03 lis 2012

Krzysztof, piękny ogród.

A to poranne chodzenie z kawką - ach...też tak robię, póki jeszcze mogę. No teraz, to może bardziej w południe, niż rano, bo temperatury już nie te.
anipla 02:12, 03 lis 2012

Jestem z rewizytą. Przeczytałam całość -achy i ochy były- wyobrażam sobie tą kawkę...super,pięknie
Wpisuję Twój wątek do obserwowanych,będę zaglądać.
Chmielu nie sadź w ogrodzie ,szkoda żeby zniszczył Twoje dzieło.
Pozdrawiam
Gardenarium 10:45, 03 lis 2012

Chmiel potrafi nieźle zaleźć za skórę - nie sadź go, nie polecam także.

Instagram Ogrodowiska
Madzenka 11:58, 03 lis 2012

krisec napisał(a)

A ile ten Twój klonik już u Ciebie rośnie?? Ja uśmiercam u mnie wszystkie klony... I nie z powodu nie okrywania lecz zalewania korzeni....

Mażenko klonik u mnie zawitał tej wiosny. Doświadczenia z nim przede mną,hmm może też go zalewa podlewanie kropelkowe.

Linia kroplująca pojawiła się dopiero we wrześniu a podtopiłam kolejnego już w czerwcu. Za głeboko sadzę a mam podmokły teren i gliniasty. Teraz posadziłam wyżej a za ok 2-3 tygodnie pewnie bedę okrywać. Bo mi klony nie wymarzaja tylko w lecie albo coś je zajada albo usychają???? Teraz testuję kolejnego, będe nia niego chuchać i dmuchać i posadziłam go trichę wyżej.
krisec 22:02, 03 lis 2012

U mnie czesania nie było zbyt wiele.