Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Monika83 18:08, 08 gru 2024

Kordina napisał(a)
Pięknie wyglądają też trawy w niskim słońcu, takie puchate kotki
Bożenko tylko o poranku gdy jest słońce to fajnie podświetla trawy
Monika83 18:14, 08 gru 2024

Basieksp napisał(a)

W tych promieniach słońca, tak wiosennie się zrobiło
Basia może i będzie wcześniej ta wiosna, a to taka niespodzianka zdj z dziś
Monika83 18:33, 08 gru 2024

Sonka napisał(a)
Sliczne w jesiennym słońcu.
W ubiegłym roku moje ciemierniki, nie wszystkie oczywiście, o tej porze już kwitły, ale były podlewane w okresie letnim. W tym roku jakoś o nich zapomniałam i nie podlewałam, teraz mają dopiero pączki.U mnie na rabatach gąszcz.
Krysia dziękuje U mnie rok temu kilka ciemierników też kwitły o tej porze te białe niger, odmiany Christmas Carol, Adwent Star, Winterfall to takie najwczesniej kwitnące nigery . Pozosłe ciemierniki zakwitły później...
Monika83 19:00, 08 gru 2024

mirkaka napisał(a)
Pięknie Monika,
moje ciemierniki mają pąki, kwiat ma tylko jeden, Twoje jak zawsze cudne
Mirka dziękuje Nieukrywam że o tej porze kwiaty ciemierników cieszą oko ale zdecydowanie wolę gdy kwitną wiosną bo wtedy kwitną wszystkie gatunki ciemierników jednocześnie i te kwitnienie jest bardziej obfite, masa kwiatów na jednym krzaczku anie takie pojedyńcze kwiatki i nierównomierne kwitnienie... A i dodam że te obecnie kwitnące białe nigery one już wiosną będą przekwitnięte..
olciamanolcia 20:36, 09 gru 2024

Monika83 napisał(a)

A ta rabata na drugiej fotce od od kiedy ?

Monika83 09:06, 10 gru 2024

olciamanolcia napisał(a)

A ta rabata na drugiej fotce od od kiedy ?

Justyna przecież to jest stara rabata kiedyś na tej rabacie miałam tylko byliny, ale nie wszystkie dobrze rosły w tym miejscu, więc liatry, piwonie, lilie miały przeprowadzkę w inne miejsce, a w ich miejsce posadziłam 15róż i 3 rozplenice Lady U. Tak wyglądała kiedyś ta rabata. 2021r.

Czerwiec 2024r.

Późnym latem w 2022r sadziłam róże i rozplenice na tej rabacie.
mimik333 20:33, 10 gru 2024

Odpowiadam w Twoim wątku bo wątek o trawach niekoniecznie na temat. Moja magnolia royal star kwitła w pomieszczeniu na przedwiośniu. Wystawiłam ją wtedy na dwór. W gruncie ma też zawiązane pąki. Z tym dosadzaniem roślin oczywiście nie ma końca Świerki były sadzone po roku 84-85. dokładnie nie wiem. Ogród po zmianie od 1999. Wtedy powstało oczko wodne. Nowa część 2003-4 z cyprysikami nutkajskimi. Likwidacja oczka 2023. Wcześniej myślałam o jakimś ciurkadełku. Przestało mi zależeć i chyba nie powstanie.
Kordina 21:44, 10 gru 2024

Monika83 napisał(a)

Moniko ta cudna kulka iglasta po prawej jakiej jest wielkości mniej więcej? Czy to odmiana Hugo czy Benjamin, czy inna?
Narsilia 08:56, 11 gru 2024

Ale te ciemierniki piękne u Ciebie, w ogóle kwitnący jak nie zima , a trawy przepiękne , powiem ci że równie ładnie wyglądają w zimie pokryty szronem jak latem gdy są w pełni kwitnienia
Monika83 07:47, 20 gru 2024

Narsilia napisał(a)
Ale te ciemierniki piękne u Ciebie, w ogóle kwitnący jak nie zima , a trawy przepiękne , powiem ci że równie ładnie wyglądają w zimie pokryty szronem jak latem gdy są w pełni kwitnienia
Klaudia to prawda trawy zdobią ogród nawet zimą, dlatego nie wiąże ich nigdy.A ciemierniki to wiadomo must have w ogrodzie, to są jedyne kwiaty które kwitną o tej porze.