Monika , Twój ogród coraz dojrzalszy, pokazujesz coraz większe jego kawałki,
przepięknie, nie tylko hortensje i różaneczniki, ale też marcinki i trawy pięknie kwitną i wyglądają o tej porze roku
Mirka dziękuje czas szybko leci w tym roku przypada 10lat mojego ogrodu, rabaty się wydłużają zwłaszcza ta jedna trawiasto astrowa to i większy kadr na zdj Tę rabatę chcę jeszcze dalej pociągnać z jednego boku żeby włączyć w te rabatę jodłe koreańską i to jeszcze w tym miesiącu, czekam na ciepłe dni
Monika Diana kwitnie na nowych i starych pędach.
Jeżeli chodzi o polar Bear ma 3 krzaki i bardzo sobie je chwałę. W tym roku przycielam je bardzo radykalnie i mają mniej, ale grube pędy. Kwiaty moim zdaniem są ładniejsze od Limmeling. Bardzo duże jak wiadra kolor cudowny piękna limonka. Brakuje mi jeszcze jedna.
Twoje astry w pełnym rozkwicie i mąsz ich bardzo dużo.
U nas też był Spory mróz bo mi pomarzły byliny.
Hortensje już mają brązowe kwiaty po przymrozku nie mają przebarwień mróz to zalatwił.
Do kupna zimowitow przykładam się od kilku lat i jeszcze nie kupiłam.
Monia, przepięknie w ogrodzie, wspaniałe astry, hortensje i trawy, szron jeszcze dodał im urody, chociaż przymrozek mógłby jeszcze trochę poczekać. Zimowity cudne.
Cześć gdzie się podziewałaś? oczyma wyobrażni widziałam, jak obsadzasz staw
Ogród staje się coraz bardziej "puchaty". Zimowity...znów do nich wracam po latach. Gdyby były bardziej zaopiekowane, byłoby ich więcej. Drażnią mnie ich liście.
Hmm wygląda to wszystko malowniczo, pięknie.
Ale jak rośliny to zniosły ?
Hortensje wyglądają cudnie.
A trawy jak zawsze na jesieni bardzo urokliwe.
U mnie też był przymrozek wcześniej, dalie pomroziło, koleusy,...
Co to za przepiękna trawa ta na 1 zdjęciu ?