Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród hortensjowo różanecznikowy

Ogród hortensjowo różanecznikowy

Basieksp 23:15, 11 paź 2025

Śliczne te ciemierniki Chciałam napisać, że któryś bardziej mi się podoba, ale wszystkie są tak samo ładne
Monika83 21:46, 13 paź 2025

Kordina napisał(a)
Twoja kolekcja ciemierników imponująca, ale chyba w zeszłym roku albo w tym na początku już zwróciłam na nie uwagę. Twoja hortensja Skyfal cudne ma kwiecie
Bożenko z ciemiernikami to jest już choroba A horta Skyfall to jedna z moich ulubionych
Monika83 21:50, 13 paź 2025

Basieksp napisał(a)
Śliczne te ciemierniki Chciałam napisać, że któryś bardziej mi się podoba, ale wszystkie są tak samo ładne
Basia ja tam lubie wszystkie ciemierniki, ale takie najbardziej moje ulubione to są te o pełnych kwiatach
olciamanolcia 22:06, 13 paź 2025

Monika83 napisał(a)
Elu no i właśnie zakwitła tylko na nowych pędach Diana. Odnośnie hortek bukietowych to fajna jest też odmiana Skyfal, mam ją od kilku sezonów, nie jest z tych wysokich odmian ale śliczne ma kwiatostany, płatki przypominające z kształtu trochę hiacynta.. zdj z sierpnia.

Ja niewiem że nie zrobiłam jej zdj jak już się całkowicie przebarwiła.. Co do astrów to dużo mam z jesiennego podziału własnych sadzonek, tej jesieni też będę dzieliła astry gdy przekwitną .U mnie mróz załatwił wszystkie kwiaty nawet astry te które kwitły.

Piękne są
Skyfto moje nowe nabytki-sztuk trzy
Myślę, ze w przyszłym sezonie bedę się nimi zachwycać bo teraz to małe pokraki

A nie napiszę nic nowego bo przecie wiadomo,że masz najpiękniejsze i najbardziej wypasione horty na O
daszum 21:13, 15 paź 2025

Monika83 napisał(a)
[img

Twój ogród jest po prostu elegancki, ładnie zaaranżowany, nieprzeładowany
mimik333 18:54, 16 paź 2025

Monika83 napisał(a)
Alina Ty to wiesz kiedy pojawić się tu na forum, fajnie że jesteś! Ostatnio mało mnie tu było z braku czasu, nawet ogród poszedł trochę w odstawkę w tym sezonie.. mnie liście zimowitów też trochę drażnią ale muszą być te liście bo wtedy cebulki rosną

Brak czasu skąd ja to znam? Odrabiam zaległości ogrodowe w wolnych chwilach.
Była koparka-nie mini tylko pełnowymiarowa. Akcja kolejna rewolucja przeprowadzona. Nawet nie mam kiedy jej dokończyc. Może to brak chęci sezon mija.
ewsyg 21:15, 17 paź 2025

Piękne zdjęcia z ogrodu. Masz bardzo ciekawe odmiany ciemierniki.
eda 21:19, 17 paź 2025

Monika83 napisał(a)
Ciemierniki obecnie kwitnące

i ten sam kilka dni później

Wspaniałe ciemierniki fajnie je podziwiać teraz u mnie dostały przyrosty ale nie widzę kwiatów ... Buziaki
Agatorek 00:51, 18 paź 2025

Też najbardziej lubie ciemierniki o pełnych kwiatach. U mnie część kwitła prawie cały sezon (pojedynczymi kwiatkami), pogłupiały zupełnie .
Ichigo 16:45, 19 paź 2025

U Ciebie ogród jak zwykle wspaniały, nie tylko oszroniony. Jak tak patrzę po Twoich zdjęciach, nachodzi mnie refleksja, że mój nigdy nie będzie wyglądał tak ładnie. Za słabo się znam na uprawie roślin i mam za mało możliwości. Pozostaje podziwiać ogrody innych .