Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

hanka_andrus 17:04, 01 sie 2011

Teraz doniczki wliczają w koszt rośliny i po sprawie.Te używane trzeba by było dezynfekować,a kto z ogrodników ma czas na zabawianie się myciem hurtowym doniczek.
Ale u małych handlarzy jeszcze się trafiają tacy,co roślinę z doniczki wyjmują i do reklamówki wsadzają......
Martek 17:08, 01 sie 2011

A ja dostałam doniczki i je umyłam dokładnie ,wysuszyłam i niby jaki grzyb ma prawo w nich zagościć ?Oni się nie bawią po prostu w mycie ,wolą kupować nowe tak jak Hania napisała wszystko jest wliczone w roślinę
Martek 17:10, 01 sie 2011

Kupiłam sobie i tak małe siewniki bo to super sprawa ,zrobiłam to obiecując sobie jak zawsze ,że zero wysiewania w następnym sezonie ))))))))))Ale jak tu nie wysiewać tych mini cynii ...?;(
Syla 17:11, 01 sie 2011

hanka_andrus napisał(a)
Teraz doniczki wliczają w koszt rośliny i po sprawie.Te używane trzeba by było dezynfekować,a kto z ogrodników ma czas na zabawianie się myciem hurtowym doniczek.
Ale u małych handlarzy jeszcze się trafiają tacy,co roślinę z doniczki wyjmują i do reklamówki wsadzają......

Tak czy owak i tak handlują chorymi roślinami. Nie mówię tu o wszystkich absolutnie, tylko jedni mi podpadli. Już ich omijam. Lepiej niech wliczą koszt czyszczenia doniczki w cenę rośliny a doniczki przyjmują z powrotem.
Sebek 17:30, 01 sie 2011

Haniu - mi tak pakują niektórzy na targu jednoroczne - wyjmują z rozsadnika i do siatki lub skrzynki. Jednak jak kiedyś je odniosłem to dostałem chyba 3 roślinki
Joanka 19:21, 01 sie 2011

U mnie też. Chociaż gdy poproszę, aby zostawili doniczki problemów nie robią no i ceny z tego tytułu też nie podwyższają
kasiekp 20:19, 01 sie 2011

Syla - jak zobaczylam co tam tworzysz w tym swoim ogrodzie to mi szczeka opadła i nadal jest na dole . Pieknie sobie radzisz, z racji ze jestem "nowa"w OGRODOWISKU mam sporo do nadrobiena. Dzis zamiast w pracy pracowac czytalam strona po stronie wpisy w Twoim ogrodzie. CUDO gratuluje, jak bede kiedys w Twoich stronach i zobacze piekny ogrod to bede wiedziala ze jest to TWOJ ogrod
Syla 21:48, 01 sie 2011

kasiekp napisał(a)
Syla - jak zobaczylam co tam tworzysz w tym swoim ogrodzie to mi szczeka opadła i nadal jest na dole . Pieknie sobie radzisz, z racji ze jestem "nowa"w OGRODOWISKU mam sporo do nadrobiena. Dzis zamiast w pracy pracowac czytalam strona po stronie wpisy w Twoim ogrodzie. CUDO gratuluje, jak bede kiedys w Twoich stronach i zobacze piekny ogrod to bede wiedziala ze jest to TWOJ ogrod

Witam u siebie i na Ogrodowisku oczywiście. A jak będziesz przejeżdżać to zapraszam !!!
Syla 21:54, 01 sie 2011

Jutro zapowiada się wariacja ogrodowa. Syn wrócił z wakacyjnych wojaży i zadeklarował pomoc. Muszę to koniecznie wykorzystać a i pogoda ma dopisać. Matko i córko ale się będzie działo.
Aby było jeszcze więcej niż dotychczas to dokupiłam jeszcze 100 -tkę lawendy oraz 26m ekobordów Jutro również będę zamawiać kamyczek na żwirowe placyki. Tylko muszę policzyć ilość. Jest już wybrany , czekają tylko na telefon.
Aż strach się bać ...... muszę to jutro wszystko posadzić !!!!
Sebek 21:56, 01 sie 2011

No to będzie się działo.

Kupujesz tyle roślin, że głowa mała - gdzie Ty to mieścisz