Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 10:27, 21 sie 2011

Monic napisał(a)
Sylwio, ale piękne nasadzenia zrobiłaś. Jak duży jest ten Hilli? Niedawno sadziłam również żywopłot z Hilli. Potrzebuję dokupić kilkanaście sztuk, ale muszę szukać dalej w sklepach ogrodniczych, bo w naszych już wykupiłam Piękny jest ten Hilli, prawda? Ma piękną, głęboką, ciemną zieleń. Posadziłaś gęściutko, więc będziesz miała szybko dobry efekt. Ja zrobiłam odstępy co 45cm i są prześwity. Nie wiem, czy nie muszę zagęścić jakimiś mniejszymi sadzonkami... Czy przy takim gęstym sadzeniu nie ma obawy o zamnieranie roślin za kilka lat?

Ty również ogołociłaś szkółkę z cisu ??? Wiesz , że ja również Nawet wczoraj kupiłam ostatnie w szkółce 75szt i żartowałam z właścicielem , że w takim tempie jak będę kupować to za chwilę mu towaru braknie Aaa zostawiłam im tylko 4 szt , żeby inni wiedzieli , że taki asortyment również bywa dopóki Syla nie wpadnie na zakupy Monik jak najbardziej możesz kupić mniejsze sadzonki i uzupełnić luki.

Seba - każdy zagęszczony żywopłot w środku łysieje / z braku dostępu światła / i to jest naturalne.
Tak np kule z cisu lub bukszpanu , również wewnątrz brązowieją i opadają Masz rację !!!

Sebek 10:47, 21 sie 2011

No to dobrze, że jednak nie kupuję w krakowskich szkółkach, bo jak Sylwia wpadnie to połowę szkółki wykupi
Syla 10:55, 21 sie 2011

Sebek napisał(a)
No to dobrze, że jednak nie kupuję w krakowskich szkółkach, bo jak Sylwia wpadnie to połowę szkółki wykupi

Ale zawsze możesz być przede mną
Sebek 10:56, 21 sie 2011

Oj wątpię, przecież masz moc traktorka, hehe
Gardenarium 11:03, 21 sie 2011

Żywopłot strzyżony tak już ma, musi być gęsto posadzony, żeby efekt był.

Instagram Ogrodowiska
Pwl 15:11, 21 sie 2011

Syla napisał(a)

ale będzie pięknie, już jest zresztą kibicuje dalej Sylwia a mam takie pytanko nieogrodowe,
mogę? do trampoliny, czy ona jakoś głośno hałasuje jak się na niej skacze? przeglądałem je
w necie i podobno te sprężyny pod podkładką po bokach mają jakiś nieprzyjemny zgrzyt ale
właśnie nie wiem czy we wszystkich tak jest. Patrze pod kątem aby potem dało się wytrzymać
bo dzieciakom to nie będzie przeszkadzać pewnie

Dasz radę Paweł tzn wytrzymać zgrzyty podczas skakania. Nie są dokuczliwe, a jak dzieciaki dobrze się bawią i nie słychać ciągle mama to, mama tamto to już wogóle /Bo poza zgrzytem bardziej dokuczliwe mogą być piski rozradowanych dzieciaczków/. Ja kupowałam swoją jakiś dłuższy czas temu i była ona w średnicy najdłuższa z dostępnych. U sąsiadki poniżej jest trampolina większa /nowo nabyta/ i tę bardziej polecam o ile jest miejsce w ogrodzie.

no to fajnie dzięki za odpowiedź i opinie zawsze łatwiej się zdecydować
Sebek 21:51, 21 sie 2011

O - jesteś.

A już się martwiłem, że ten obiad był tym ostatnim, hehe

No i co - nie przyjechaliście
Syla 21:54, 21 sie 2011

Sebek napisał(a)
O - jesteś.

A już się martwiłem, że ten obiad był tym ostatnim, hehe

No i co - nie przyjechaliście

Błagam , tylko nic o jedzeniu .....

A co czekałeś ???
Sebek 21:57, 21 sie 2011

Haha, znam to

A spróbuj jeszcze tego, weź to, to jest pyszne - a potem trzeba się nieźle nabiegać
Ale masz tyle roślin do posadzenia, że fiuu

Nie czekałem, ale się zastanawiałem co bym zrobił jakbyście przyjechali?
Joanka 21:59, 21 sie 2011

No jak to co? W mankiet i do ogrodu hihihi