Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

sylllwia 21:21, 30 sie 2011

Jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu i zapału jaki masz. Gratulacje imienniczko!
A oto Rh "Nova Zembla"

Syla 21:23, 30 sie 2011

grazka napisał(a)
Pięknie tworzony ogród, śledzę od kilku miesięcy i jestem pełna podziwu. Pierwsza rzecz, którą sprawdzam wraz z poranną kawą to, co dzisiaj się zmieniło. Twoje działania w ogrodzie są dla mnie inspiracją do zmian, które dopiero teraz widzę jak są niezbędne w moim ogrodzie.
Pozdrawiam,
Grażka

Witam Grażynko ..... Niezmiernie mi miło , że mam jakiś niewielki wpływ na Twoją motywację do działań ogrodowych i że tak ochoczo do mnie zaglądasz . Działam , a cóż mi pozostało Coś już przynajmniej zaczyna być widoczne , choć niewielkie przeróbki będą napewno !!! Miłorzęby pójdą sobie w inne miejsce a najważniejsze , że wiem gdzie
Pozdrawiam
Syla 21:28, 30 sie 2011

sylllwia napisał(a)
Jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu i zapału jaki masz. Gratulacje imienniczko!
A oto Rh "Nova Zembla"

No to mnie wyprzedziłaś w odwiedzinach Witaj !!! Z pięknymi kwiatami do mnie zawitałaś , taki widok cieszy ogromnie. Mam nadzieję , że i ja w przyszłym roku będę cieszyć się swoją namiastką
Widzę , że u Ciebie te listeczki nie są tak poskręcane jak moje hmmm ...... Dojdę do tego dlaczego ??? napewno , kiedyś dojdę
A jak się nie uda to poproszę o radę jak je odkręcić
Sebek 21:30, 30 sie 2011

A jak się dowiesz Szerloku to mi też daj znać
Matka 21:32, 30 sie 2011

Wydaje mi się, że Magja pisała, że to normalne u tego Rh, czy się mylę?
Syla 21:33, 30 sie 2011

jambosana napisał(a)
Zawsze wydawało mi się, że różaneczniki (z wyjatkiem jakuszimańskich) raczej nie zgrywają się z wrzosem ani wrzośćcem, pomimo, że są to rośliny z rodziny wrzosowatych i są wysoce kwaśnolubne, a to dlatego, że różaneczniki lubią cień i półcień, a wrzosy światło. Jak u Ciebie pada światło, że zdecydowałaś się na takie połączenie. W projekcie miałaś taką rabatę, z takimi różaneczniki, czy innymi ? Pytam, bo może sama odważyłabym się na takie połączenie, bo wizualnie to jest pięknie. Z góry dziękuję za odpowiedź.

Takie różaneczniki zaproponowała mi w projekcie Danusia ..... Dają radę w miejscu średnio nasłonecznionym /słońce od 13 do wieczora/ a w przypadku wrzośców to lubią słońce i półcień . Dadzą radę Pozdrawiam
Myślę , że zainteresują Cię zdjęcia które za chwilę zamieszczę .
Syla 21:34, 30 sie 2011

Sebek napisał(a)

No oczywizda
Sebek 21:34, 30 sie 2011

Pokazuj to wrzoścowisko
Sebek 21:35, 30 sie 2011

Syla napisał(a)

No oczywizda

Syla 21:39, 30 sie 2011

Bogda napisał(a)
Wydaje mi się, że Magja pisała, że to normalne u tego Rh, czy się mylę?

Tak , tak .... czytałam . Ale te moje wydają się być nienaturalnie poskręcane i nadal tak mają . Pożyjemy , zobaczymy ..... się nie martwię.
Dzisiaj poznałam fantastyczną sąsiadkę , która od niedawna mieszka na naszym osiedlu. Się okazało , że mamy tę samą pasję i możemy dzielić się własnymi doświadczeniami ogrodniczymi.
Ja jestem amator - ogrodnik a okazało się jeszcze , że koleżanka sąsiadka zajmuje się projektowaniem ogrodów , wnętrz i ma niezłe doświadczenia ogrodnicze....... No i będzie doglądać moje rh również wpadają na kawusię Fajnie mi