Dziękuję za informację .... trafiłaś w sedno .... chciałabym swoje różaneczniki trzymać w ryzach aby nabrały ładnej formy . Ogromnie podrosły od wiosny jak je nabyłam i chodziło mi po głowie pytanie , kiedy je najlepiej poprzycinać .... Teraz wiem
Muszę sobie poukładać nabytą wiedzę z ogrodowiska . Większość czasu spędzam w ogrodzie i nie zaglądam do lektur ogrodniczych stąd również różne wątpliwości . Muszę nadrobić ogromną ilość czasopism które leżą i czekają na spokojniejsze dni
Ostatnio studiowałam lekturę "Co niszczy ogród" Hanna Masternak , Anna Kulikowska. Dałam radę opanować tą książką szkodniki i choroby w moim ogrodzie - polecam !!!
Danusiu .... dziękuję .... już wcześniej zaglądałam do Magji i jej porad . Zrobię to na pewno jeszcze nie jeden ale nawet kilka razy aby przyswoić sobie wiedzę i przeanalizować problemy również i innych
Tak Alinko , to liście z sąsiadujących z za płotu 80-letnich lip. Rosną wzdłuż aleii dojazdowej do domu. Czekamy na nadanie nazwy tej ulicy - propozycja "pod lipkami"
Najbardziej atrakcyjnie jest wówczas kiedy powieje moncny wiatr na jesieni i za chwilunię popada deszcz .... Jedno liściowe błoto.