Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Sebek 22:40, 30 sie 2011

Ale to przepięknie wygląda - jak zwykle efekt natychmiastowy
Syla 22:42, 30 sie 2011

Zostało mi kapeczkę wrzośców więc pójdą na podmiankę przy bonsaiu ..... bo mi siedem wypadło

Joanka 22:43, 30 sie 2011

Cud miód i orzeszki

Normalnie odebrało mi mowę......
Syla 22:45, 30 sie 2011

Wczoraj zrobiłam sobie przyjemność i kupiłam mały sekatorek . Rewelacja do przycinania bylinek... polecam.

Matka 22:46, 30 sie 2011

Syla napisał(a)

Nie zdążyłam zrobić zdjęcia całości nasadzeń bo zastała mnie nocka ..... ale skończyłam to ważne

dobrze, że miałaś zydelek-sobie mogłaś odpocząć co kilka doniczek
Syla 22:55, 30 sie 2011

alinak napisał(a)
Sylwuś co do rh. to często radze się za pomocą poczty i mail. pana Pudełko z Pisarzowic . no bo kto jak nie on wie najlepiej . w końcu zajmuje się różanecznikami od 30 lat i jest niezłym specjalistą .

na wiosnę tez radziłam się w sprawie formowania rh. pisał że można spokojnie ,ale zaraz po kwitnieniu, tak żeby zdążyły zawiązać pąki na przyszły rok .
może tak być że po takim cięciu wiosenne kwitnienie jest słabsze. dlatego nożyc używaj rozważnie

Dziękuję za informację .... trafiłaś w sedno .... chciałabym swoje różaneczniki trzymać w ryzach aby nabrały ładnej formy . Ogromnie podrosły od wiosny jak je nabyłam i chodziło mi po głowie pytanie , kiedy je najlepiej poprzycinać .... Teraz wiem

Muszę sobie poukładać nabytą wiedzę z ogrodowiska . Większość czasu spędzam w ogrodzie i nie zaglądam do lektur ogrodniczych stąd również różne wątpliwości . Muszę nadrobić ogromną ilość czasopism które leżą i czekają na spokojniejsze dni

Ostatnio studiowałam lekturę "Co niszczy ogród" Hanna Masternak , Anna Kulikowska. Dałam radę opanować tą książką szkodniki i choroby w moim ogrodzie - polecam !!!
Syla 23:01, 30 sie 2011

Danusiu .... dziękuję .... już wcześniej zaglądałam do Magji i jej porad . Zrobię to na pewno jeszcze nie jeden ale nawet kilka razy aby przyswoić sobie wiedzę i przeanalizować problemy również i innych
isia33 23:06, 30 sie 2011

Syla napisał(a)
Wczoraj zrobiłam sobie przyjemność i kupiłam mały sekatorek . Rewelacja do przycinania bylinek... polecam.

Czy to te pazurki osobiście wszystko wkopywały?
Syla 23:07, 30 sie 2011

alinak napisał(a)
Sylwia czyżby na trawniku były opadłe liście .......przecież widzę same iglaki

Tak Alinko , to liście z sąsiadujących z za płotu 80-letnich lip. Rosną wzdłuż aleii dojazdowej do domu. Czekamy na nadanie nazwy tej ulicy - propozycja "pod lipkami"

Najbardziej atrakcyjnie jest wówczas kiedy powieje moncny wiatr na jesieni i za chwilunię popada deszcz .... Jedno liściowe błoto.
Syla 23:08, 30 sie 2011

isia33 napisał(a)

Czy to te pazurki osobiście wszystko wkopywały?

Ano Nie widać , że brudasy ???