Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

dziatjustyna 10:25, 19 kwi 2011

Sylka jeszcze jedno pytanko. Czy do wysypania kamyków przy rabatce w wykuszu w formie jakiegoś japońskiego wzorku jasne i ciemne trzeba mieć szablon czy tak sama zrobiłaś ?
monteverde 10:54, 19 kwi 2011

Syla a Ty góralka jesteś, bo one to ostre babki)
Syla 11:08, 19 kwi 2011

monteverde napisał(a)
Syla a Ty góralka jesteś, bo one to ostre babki)

Z krwii i kości Krakowianka
Syla 11:12, 19 kwi 2011

dziatjustyna napisał(a)
Sylka jeszcze jedno pytanko. Czy do wysypania kamyków przy rabatce w wykuszu w formie jakiegoś japońskiego wzorku jasne i ciemne trzeba mieć szablon czy tak sama zrobiłaś ?

Nie używałam żadnego szablonu , chciałam aby na białym tle znalazły się czerwone berberysy a plama sama taka jakaś wyszła hehehe. Będę to zmieniać choć widzę , że poniekąd jakieś japońskie klimaty u mnie panują.

A tak to sobie po cichu myślę , bo przy tym wykuszu mam mooocneee słońce przez cały dzień żeby tam posadzić bonsai . Tylko zbieram kasę bo ono sobie trochę kosztuje. Planuję tam w przyszłości właśnie to drzewko w granitowym żwirku plus bordowe żurawki
dziatjustyna 11:29, 19 kwi 2011

dzięki
Matka 17:45, 19 kwi 2011

Sylwia, co tam dzisiaj wyczyniałaś w ogrodzie?ja się leniłamz kawką zajżałam na forum a tu...cisza!więc i ja poszłąm na chwilkę, pousuwałąm z pomiędzy brabantów tojeść i podlałąm "magazyn" wróciłam na forum a tu cisza nadal

Pisałaś, że patrzą na Cię jak na wariatkę z tymi przesadzeniami, na mnie też, szczególnie mój Tato pyta po co to przesadzasz?przecież się już ukorzeniło...i co na to odpowiedzieć?

Wczoraj z M usuwaliśmy trawę z tej rabaty 1 ale cięzko cholewa!!!M kopał ja trząsłam z ziemi i na stos !!!wygląda super ale udało nam się zrobić tylko kawalątek!a tu tyle tego!
Syla 20:46, 19 kwi 2011

No to suprer ... praca wre A ja dzisiaj umyłam 17 dużych okien, wyprasowałam firany i zasłony, wykopałam i wkopałam w inne miejsce pięć tuji . Właśnie Justynie pisałam , że tak mi się ręce telepią ,że nie bardzo wiem jak się jutro nakarmię
hanka_andrus 21:13, 19 kwi 2011

Sylwik! Szanuj się trochę!Dorywasz się do roboty jak nie przymierzając koń pociągowy.Na po świętach też trzeba coś robić... Tuje mogły 4 dni poczekać.
Też tak miałam,jak byłam młoda,teraz mi zostało ...... ból w plecach i kuśtykanie.....
Sebek 21:29, 19 kwi 2011

Dlatego Sylwia w domku mieszka, że jak będzie kuśtykać to sobie do ogródka wyjdzie i będzie miała fajnie A rączkami się nie przejmuj, idź spać i sen wszystko wyleczy. Kwiatowych snów
monteverde 21:52, 19 kwi 2011

Sylwia nie można jednego dnia takich ciężkich prac wykonywać i aż tyle, nie szalej skowroneczko)