Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Matka 23:22, 23 kwi 2011

Syla napisał(a)

jaki to kolor?czerwony?32ziki to malusio!

no nieżle się zaczyna u Ciebiezalożę się, że zamiast kręcić baby juz rh sadziłaś????
isia33 15:13, 24 kwi 2011

Mam na razie taką jedną Novą Zemle, za taką jak ta pierwsza po prawej zapłaciłam w zeszłym roku 16zł. I też mam w planie posadzić kilka obok siebie, a tłem dla połowy też ma być choina kanadyjska Tylko nie wiem gdzie taką dostanę, w szkółce blisko mojej pracy nie mają w ogóle choiny.
Syla 22:38, 24 kwi 2011

Bogda napisał(a)

no nieżle się zaczyna u Ciebiezalożę się, że zamiast kręcić baby juz rh sadziłaś????

Bogusiu , nie kręciłam i nie sadziłam Po świętach zacznę z dwoma panami akcję przesadzania bo samej ciężko
Sebek 10:48, 25 kwi 2011

Syla napisał(a)

Bogusiu , nie kręciłam i nie sadziłam Po świętach zacznę z dwoma panami akcję przesadzania bo samej ciężko

I mądrze
hania 11:28, 25 kwi 2011

wiesz Sylwia mam taką odmianę,jeszcze nie kwitnie,ale ma dużo pąków...mam tylko 1 krzew,a ty jak posadzisz pięć to dopiero będzie pięknie!!!
Syla 12:10, 25 kwi 2011

Mam tylko Haniu nadzieję , że tło czyli thuje samaragd nie zepsują tego wyglądu Nie ukrywam jednak , że również liczę na efekt piękna
Linka 12:23, 25 kwi 2011

No Sylwia nie strasz, że tuje szmaragdy zepsują wygląd ogrodu. Sama mam ok. 40 metrów obsadzone szmaragdem i teraz planuję na jego tle podosadzać krzewy. Mam nadzieję , że to jakoś wyjdzie. Moje są już lekko leciwe i wykopywać w najbliższym czasie ich nie planuje, jedynie przytnę je górą a urozmaicę czymś z przodu( tylko to "coś" jeszcze nie ukształtowało się w mojej głowie)
Będzie dobrze !

Czym planujesz podsadzić Rh ?
Syla 12:41, 25 kwi 2011

Nie straszę tyle, że bardziej by mi się moje rhododendrony podobały na tle choiny kanadyjskiej ciętej w formie żywopłotu tak jak zaprojektowała Danusia.

Thuja smaragd mi się b.podoba i przy niej widzę krzewy takie jak np . dereń 'Elegantissima' . Ma ładnie biało obrzeżone listki i łodygi czerwone

A u siebie jak smaragdy podrosną do ok 2m to również przytnę na ścianę żywopłotu i będzie git .... ale zawsze jest jakieś ale

Czyli będzie: żywopłot z thuji smaragd /12m/+ rh a przed nią wrzośce żółte , białe ? i tu się jeszcze zastanawiam. A dalej będą w szpalerach sadzone inne rośliny.
Gardenarium 23:05, 25 kwi 2011

Może być w ten sposób Rh podsadzony. Wrzośce ładnie wyglądają przed Rh. ja też takie mam.

Instagram Ogrodowiska
Syla 08:56, 26 kwi 2011

No to super ! Rozglądam się w internecie za wrzościami i hortensjami .... bo rzeczywiście na święta kościoły nimi zawalone a w szkółkach brak Może po świętach księża zrobią wyprzedaż ???