Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 11:01, 17 kwi 2011

Troszkę zdjęć z mojego przedogródka .... pomimo hałdy śniegu , rośliny budzą się do życia i to cieszy

Moje dwie jodełki

Posadziłam również trochę bratków przed domem

Rabata zmielona na pyłek rekultywatorem i mój rozbójnik w jednej z wykopanych dziur pod przesadzenie roślin.

a na koniec niezawodne kalosze o proszę ...

isia33 11:19, 17 kwi 2011

Oj dawno Cię nie było, ogród chyba już zrobiony? Masz na prawdę duży obszar do obsadzenia. Czekam na kolejne zdjęcia.
Joku 11:44, 17 kwi 2011

Syla, masz talent do robienia takich układanek z kamienia. Jak zwykle wszystko dopracowane do perfekcji.
Syla 12:03, 17 kwi 2011

Dzięki bardzo , nie wiem co w tym takiego ale kocham kamień, kocham drewno, kocham kolor brąz
Syla 12:11, 17 kwi 2011

Powiem Wam w tajemnicy , że okolica patrzy na mnie a szczególnie sąsiedzi i rodzina z przymrużeniem oka ... W zeszłym roku sypałam żwir na rabaty poszło tego mnóstwo a teraz go ściągam , nie wspomnę że w zeszłym roku skończyłam obsadzać roślinami rabatę przed domem taką długaśną a w tym roku wykopuję i przesadzam . No tak robię u siebie za wiejskie dziwadło Najważniejsze w tym jest to, że ja wiem co robię hehehehe a reszta no cóż ich sprawa niech sobie czekają na efekt końcowy plotąc o mnie głupoty
Jeszcze dodam , że paliki które wkopałam docelowo w zeszłym roku , na dzień dzisiejszy u mnie nie mają racji bytu i są już wykopane i czekają na transport do siostry ogrodu
Aha , zaczęłam ściągać agrowłókninę , już widzę moje rabatki jak się nie mogą tego doczekać!
Syla 12:13, 17 kwi 2011

Aha i jeszcze, nie wiem co ze mną nie tak .... w ogrodzie u kogoś mogę pokazywać paluchem co kto i gdzie ma robić .... a u siebie nie dam rady ...... wczoraj dałam czadu w ogrodzie a dzisiaj o matko i córko .... wiecie co ???
Linka 12:14, 17 kwi 2011

Ładnie. Przedogródek w moim stylu, bardzo. Zazdroszczę Ci tych kamieni. szkoda że ja na ten pomysł nie wpadłam na skarpie, tyle że ona mocno stroma .Przyglądam się też pięknie zrobionej linii nasadzeń. Musze coś takiego wymyślić dopiero u siebie.
Syla 12:21, 17 kwi 2011

Linka napisał(a)
Ładnie. Przedogródek w moim stylu, bardzo. Zazdroszczę Ci tych kamieni. szkoda że ja na ten pomysł nie wpadłam na skarpie, tyle że ona mocno stroma .Przyglądam się też pięknie zrobionej linii nasadzeń. Musze coś takiego wymyślić dopiero u siebie.

Tutaj wkleję zdjątko skarpy, którą robiłam. Obrazuje jej stromość. Kamienie powinny być głębiej osadzane w ziemi aby uniknąć osuwania.

dziatjustyna 12:22, 17 kwi 2011

Syla jak masz głowę to układania kamienia to podpowiedz mi coś do mojego ogródka .Ja nie mam do tego głowy. A widzę ,że Ty potrafisz zrobić coś z niczego..
Sebek 12:30, 17 kwi 2011

Kalosze piękne. Ja osobiście nie miałem dużo nasadzone, ale też wielu roślinom zmieniam miejsce. Niech czekają na efekt końcowy, bo w ogrodniku musi być troszkę wariacji - inaczej by nie było tak ciekawie