Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 20:11, 10 sie 2012

Seba - właśnie myślałam żeby je wkopać wraz z donicami a te maluchy bez .... masz rację ... nie ociągam się tylko działam ...

Ania
- no właśnie , karmniczek rośnie tylko widzę że brązowieje w niektórych miejscach , może susza mu dokucza .... jak mnie nie było ..... Teraz reguralnie podlewam i czekam na rezultat
Madzenka 20:19, 10 sie 2012

Syla napisał(a)
Seba - właśnie myślałam żeby je wkopać wraz z donicami a te maluchy bez .... masz rację ... nie ociągam się tylko działam ...

Ania
- no właśnie , karmniczek rośnie tylko widzę że brązowieje w niektórych miejscach , może susza mu dokucza .... jak mnie nie było ..... Teraz reguralnie podlewam i czekam na rezultat

Sylwia mi też karmiczek na urlopie zżółkł.....
A co do roslin możesz u mnie zadołować szczególnie klon bo takiego większego szukam
Na jaki czas musisz zadołować? Bo ja dołowałam rośliny w donicach ponad rok i mocno zbrzydły ale przynajmniej zimę przetrwaly.
justine17 20:48, 10 sie 2012

Witam!
Na forum jestem nowa wczoraj tu trafiłam przypadkiem i jakoś zaczęłam czytać Twój wątek jestem na 148 stronie w każdej wolnej chwili czytam.Ogród piękny a nie mogę się już doczekać końca ale nie sprawdzam jak teraz wygląda bo chcę przeczytać do końca.
Odrazu mam pytanie czy dajesz coś w ziemi na obrzeże trawnika tak równo masz powycinane czy ta trawa po jakimś czasie nie zarasta i ta linia się traci,niewiem jak to wachowo wytłumaczyć.
Pozdrawiam
Sebek 21:07, 10 sie 2012

justine17 napisał(a)
Witam!
Na forum jestem nowa wczoraj tu trafiłam przypadkiem i jakoś zaczęłam czytać Twój wątek jestem na 148 stronie w każdej wolnej chwili czytam.Ogród piękny a nie mogę się już doczekać końca ale nie sprawdzam jak teraz wygląda bo chcę przeczytać do końca.
Odrazu mam pytanie czy dajesz coś w ziemi na obrzeże trawnika tak równo masz powycinane czy ta trawa po jakimś czasie nie zarasta i ta linia się traci,niewiem jak to wachowo wytłumaczyć.
Pozdrawiam

U Sylwii obrzeży już nie ma - są za to kanty. Zobacz do tego wątku

https://www.ogrodowisko.pl/watek/615-przycinanie-brzegow-trawnika
Celina 21:24, 10 sie 2012

Witaj po urlopowo!
Sylwia napisz mi proszę coś o tej trawie
anula_wn 21:28, 10 sie 2012

ooo, mój karmink też podsycha! niestety dość mocno i wywaliłam, chyba za sucho miał
ale rośnie jak szalony, ja podzieliłam swój (za radą Sebka), ten ciemny i bardzo fajnie się przyjmuje i rozrasta
alinak 22:07, 10 sie 2012

syla napisałaś że karmik ci biednieje ..PRZYDEPTUJ GO CZASEM , bo on lubi się wypiętrzać i w pewnym momencie wisi w powietrzu . wtedy żółknie .. piękne widoczki ogrodowe a karmik aż się prosi o kamyczki ( większe i małe ) ...tak na japońsko
Syla 22:27, 10 sie 2012

Marzena2007 napisał(a)

Ania

Sylwia mi też karmiczek na urlopie zżółkł.....
A co do roslin możesz u mnie zadołować szczególnie klon bo takiego większego szukam
Na jaki czas musisz zadołować? Bo ja dołowałam rośliny w donicach ponad rok i mocno zbrzydły ale przynajmniej zimę przetrwaly.

Mogę upolować takiego samego klonika dla Ciebie Zadołuję rośliny jedynie na zimę bo mam nadzieję , że pewne rzeczy remontowo-budowlano-ogrodowe się zaczną i skończą w przyszłym sezonie .... nadzieja umiera ponoć ostatnia ..... ja jestem taka niecierpliwa i to mnie wykańcza okrutnie ....
No to jak z klonikiem ??? węszyć ???
Syla 22:32, 10 sie 2012

justine17 napisał(a)
Witam!
Pozdrawiam

Cześć ,cześć może odpuść sobie to czytanie , przeglądaj obrazeczki a jak pojawią się pytania to śmiało bez krępacji
Nie mam już żadnych obrzeży , kanciki staram się robić jak Danuś przykazała , aczkolwiek jak jest siła to robię jak nie ma to odpuszczam ... Seba czujny podał odpowiedniego linka i pewnie tyle ....
A żebyś wiedziala jak ja nie mogę się doczekać końca .... już dzisiaj trochę oklapłam z sił pozdrawiam
Syla 22:38, 10 sie 2012

Celina napisał(a)

Witaj po urlopowo!
Sylwia napisz mi proszę coś o tej trawie

to jest carex Ice Cream .... wsadziłam w zeszłym roku małe a teraz widzę , że mocno szaleją ze wzrostem .... Kupiłam bez orientacji co to i czekam na dalsze jej poczynania. Zimę zniosła dzielnie ... nic więcej nie wiem