Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 09:34, 10 paź 2012

Sonka napisał(a)
Sylwia, ja mam taką wypróbowaną metodę na liście , ponieważ mieszkam przy lesie i też nawiewa mi ich sporo, więc rozkładam na ziemi, trawie, starą zasłonę z okna, najlepiej taką sztuczną, lekką, na nią nagrabiam liście, jak jest ich sporo nagrabione, biorę dwa rogi zasłony potem dwa następne i taczka liści jest z zasłonie bez większego wysiłku, a Ty możesz dmuchawą nadmuchać na zasłonę. Sposób prosty i szybki.

A ogród, już pisałam, kolorowy, piękny, dojrzały, sadzisz spore drzewa to i ogród ma śliczny wygląd na starcie, włożona praca cieszy i procentuje, pozdrawiam jesiennie z NL.

Dziękuję za rady W zastępstwie dmuchawy zakupiłam sobie zamiatarkę .... Ta metoda jest lżejsza zdecydowanie i nie zajmuje mi wiele czasu Trochę miotłą , trochę rękoma i trochę zamiatarką i po sprzątaniu Ruch na świeżym powietrzu to przyjemność a i do takiej ilości liści już przywykłam......
Dziękuję za wizytę pozdrawiam
Syla 09:35, 10 paź 2012

bea_ta napisał(a)

Witam serdecznie

Sylwia, jestem pełna podziwu dla Ciebie za ogrom pracy jaki włożyłaś w swój ogród, śledzę Twoje zmagania i popadam w coraz większe kompleksy. Mój "ogródek " w porównaniu z Twoim ogrodem to obraz nędzy i rozpaczy.....(chociaż się starałam)
Wszystko wygląda wspaniale, każda rabatka dopieszczona, każdy krzaczek na swoim miejscu.
Pięknie!!! Spacer u Ciebie to czysta przyjemność, a ponieważ jesteśmy prawie sąsiadkami na pewno będę częstym gościem.
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów

dokładnie
...podpisuję się pod tym obiema ręcami...

Dziękuję bardzo
Tess 09:36, 10 paź 2012

Sylwia, piękne zakątki obfociłaś, ale dekoracje jesienne w donicach zrobiłaś zachwycające!
Zgapiam i małpuję.

Naśladownictwo jest najwyższym dowodem uznania.
Buziam
Syla 09:36, 10 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
A mnie sie te liście podobają,fakt trzeba je sprzątnąc ale przecież to oczywiste ze w ogrodzie stale jest praca.Jeśli ktoś myśli że będzie miał piękny ogród bez pracy to musi firmę ogrodniczą wynajac bo inaczej sie nie da.Pozdrawiam Sylwia.

Dokładnie Bogdziu .... ogród to wciąż niedokończona praca ..... buziolek
Syla 09:39, 10 paź 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Syla, piękne listowie, piękne kolory, fantastyczne drzewa. A jakie miskanty rosną za kulami z cisa na pniu koło klona (cudeńko fantastyczne) i ile mają światła? Bo mi są potrzebne miskanty do półcienia i nie białe (co jest chyba niewykonalne).

Odpowiedziałam u Ciebie w wątku to prawdopodobnie miskant Rotsilber .... Któraś z koleżanek już sugerowała tę nazwę , choć nie byłam pewna .... Ale póki to co obstawiam tę nazwę Rośnie u mnie w półcieniu na potęgę , co mnie cieszy
Syla 09:42, 10 paź 2012

Agacia napisał(a)

A mnie sie te liście podobają,fakt trzeba je sprzątnąc ale przecież to oczywiste ze w ogrodzie stale jest praca.Jeśli ktoś myśli że będzie miał piękny ogród bez pracy to musi firmę ogrodniczą wynajac bo inaczej sie nie da.Pozdrawiam Sylwia.

Dokładnie. Jesienią zresztą mniej roboty jest* , więc liście są po to, żebyśmy nie zastygli przy kaloryferze

*nie dotyczy Syli i jej budowlanych poczynań

..... przynajmniej mnie kości nie bolą .... Ruch koniecznie wskazany Jesienią liście w zimie śnieg a na wiosnę maraton
Syla 09:46, 10 paź 2012

Kaisia napisał(a)
Sylwia piękne widoczki w Twoim ogrodzie, super to wszystko wygląda, widać wiele serca włożonego w te rabaty.
Zdjęcia robisz już rewelacyjne, bardzo przyjemny spacer, taki relaksujący.

Zapraszam ciągle i nieustająco ..... Relaks dla Ciebie w chwili obecnej to ważne pozdrawiam i ściskam Was obie !!! Dziękuję
Urszulla 11:28, 10 paź 2012

Syla napisał(a)

Sylwia Ty masz cudowny ogród!
Jesienią też pięknie, uwielbiam kolorowe liście na ziemii. To jest cały urok jesieni, wcale bym ich tak szybko nie zamiatała. Jak idziesz w góry złotą jesienią to to jest to co najpiękniejsze.
bogumila 14:21, 10 paź 2012

Zawsze z przyjemnością podglądam Twoje stronki...nie zawsze zostawiam ślad...nie ogarniam już wszystkich wątków.Piękna jesień.
Michael 20:45, 10 paź 2012

No niech no ja sobie pochodzę i popatrzę coś Ty koleżanko tu na cudowała ... i proszę coż ja widzę cudności i piękności ...
Jak co mogę podać Ci adres możesz i umnie posadzić cóś takiego