Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku :)

Ogród Sylwii od początku :)

Syla 10:16, 09 paź 2012

Bogda napisał(a)
Gdybym miała tyle liści co rok to by mnie trafiłoale pająk rewelka

Jeśli chwastom Bogda dajesz radę , myślę , że i liście nie stanowiły by problemu Liście w tym całym zamieszaniu to najprzyjemniejsza rzecz , problemem są pyłki Cała aleja lipiowa kicha i smarka w okresie pylenia
Syla 10:16, 09 paź 2012

monteverde napisał(a)
Pięknie jesiennie, żurawkowo buziole

buziolki Aniu
aga_k 10:54, 09 paź 2012

Witam serdecznie

Sylwia, jestem pełna podziwu dla Ciebie za ogrom pracy jaki włożyłaś w swój ogród, śledzę Twoje zmagania i popadam w coraz większe kompleksy. Mój "ogródek " w porównaniu z Twoim ogrodem to obraz nędzy i rozpaczy.....(chociaż się starałam)
Wszystko wygląda wspaniale, każda rabatka dopieszczona, każdy krzaczek na swoim miejscu.
Pięknie!!! Spacer u Ciebie to czysta przyjemność, a ponieważ jesteśmy prawie sąsiadkami na pewno będę częstym gościem.
Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów

Sonka 11:06, 09 paź 2012

Sylwia, ja mam taką wypróbowaną metodę na liście , ponieważ mieszkam przy lesie i też nawiewa mi ich sporo, więc rozkładam na ziemi, trawie, starą zasłonę z okna, najlepiej taką sztuczną, lekką, na nią nagrabiam liście, jak jest ich sporo nagrabione, biorę dwa rogi zasłony potem dwa następne i taczka liści jest z zasłonie bez większego wysiłku, a Ty możesz dmuchawą nadmuchać na zasłonę. Sposób prosty i szybki.

A ogród, już pisałam, kolorowy, piękny, dojrzały, sadzisz spore drzewa to i ogród ma śliczny wygląd na starcie, włożona praca cieszy i procentuje, pozdrawiam jesiennie z NL.
bea_ta 12:27, 09 paź 2012

aga_k napisał(a)
Witam serdecznie

Sylwia, jestem pełna podziwu dla Ciebie za ogrom pracy jaki włożyłaś w swój ogród, śledzę Twoje zmagania i popadam w coraz większe kompleksy. Mój "ogródek " w porównaniu z Twoim ogrodem to obraz nędzy i rozpaczy.....(chociaż się starałam)
Wszystko wygląda wspaniale, każda rabatka dopieszczona, każdy krzaczek na swoim miejscu.
Pięknie!!! Spacer u Ciebie to czysta przyjemność, a ponieważ jesteśmy prawie sąsiadkami na pewno będę częstym gościem.

dokładnie
...podpisuję się pod tym obiema ręcami...
Pszczelarnia 21:01, 09 paź 2012

Syla, piękne listowie, piękne kolory, fantastyczne drzewa. A jakie miskanty rosną za kulami z cisa na pniu koło klona (cudeńko fantastyczne) i ile mają światła? Bo mi są potrzebne miskanty do półcienia i nie białe (co jest chyba niewykonalne).
Bogdzia 21:13, 09 paź 2012

A mnie sie te liście podobają,fakt trzeba je sprzątnąc ale przecież to oczywiste ze w ogrodzie stale jest praca.Jeśli ktoś myśli że będzie miał piękny ogród bez pracy to musi firmę ogrodniczą wynajac bo inaczej sie nie da.Pozdrawiam Sylwia.
Agacia 21:28, 09 paź 2012

Bogdzia napisał(a)
A mnie sie te liście podobają,fakt trzeba je sprzątnąc ale przecież to oczywiste ze w ogrodzie stale jest praca.Jeśli ktoś myśli że będzie miał piękny ogród bez pracy to musi firmę ogrodniczą wynajac bo inaczej sie nie da.Pozdrawiam Sylwia.

Dokładnie. Jesienią zresztą mniej roboty jest* , więc liście są po to, żebyśmy nie zastygli przy kaloryferze

*nie dotyczy Syli i jej budowlanych poczynań
Kaisia 21:31, 09 paź 2012

Sylwia piękne widoczki w Twoim ogrodzie, super to wszystko wygląda, widać wiele serca włożonego w te rabaty.
Zdjęcia robisz już rewelacyjne, bardzo przyjemny spacer, taki relaksujący.
Syla 09:28, 10 paź 2012

aga_k napisał(a)
Witam serdecznie

Bardzo mnie cieszy , że to co zrobiłam poza mną jeszcze się komuś podoba ..... Nasadzenia zaczęłam trzy lata temu .... a od zeszłego sezonu intensywnie wszystko zmieniam ..... Teraz gdy ogród diametralnie mi się zmniejszył / altana i ogród zimowy / czeka mnie zimowe "główkowanie" na papierze co i jak i gdzie aby ogród nie przytłaczał a zachęcał do odpoczynku .... Pozdrawiam i zapraszam ciągle i nieprzerwanie do zaglądania