Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Anna i Ogród 2

Anna i Ogród 2

Dorii 18:09, 07 lip 2023

Zamiłowanie do czegoś i wiedza co się chce w życiu robić to bardzo ważna rzecz. Mam wrażenie że więcej znaczy niż "puste" nawet najlepsze wykształcenie. Znam super zdolne dzieciaki, kończace super prywatne szkoły i mające najlepsze wyniki ze wszystkiego, które do trzydziestki są na utrzymaniu rodziców. Dlatego że nie wiedzą czego chcą i każde studia przerywają po roku czy dwóch bo to nie to.
Mój starszy ma 10lat i też wie co będzie w życiu robił, od jakiś trzech lat już to wie. Ciekawe czy mu się zmieni.
Makao 18:14, 07 lip 2023

Jestem bardzo zadowolona że tak się ogarnęli z wyborem. Ta dwójka ma to po mnie bo ja w ich wieku też wiedziałam co chcę robić. Chciałam być fryzjerką Niestety dla moich rodziców zawodówka to był obciach i mama wybrała za mnie. Teraz jestem magistrem ekonomii i absolutnie mnie to nie ciągnie. Mam duszę artystyczną
Za najstarszego syna musiałam wybrać bo kompletnie nie wiedział co chce w życiu robić. Zebrałam info o wszystkich dostępnych opcjach w naszym mieście, przedstawiłam mu je i czekałam. A gdy przyszło wybrać to rozłożył ręce. Wysłałam go do technikum elektrycznego (tak wtedy instynkt mi podpowiadał) i połknął bakcyla. Jest najlepszym uczniem w klasie i szkoła załatwiła mu miesięczny staż wakacyjny w Enerdze. Są wakacje a on codziennie pracuje 7 godzin i mu się to podoba. Pracował już miesiąc w prywatnej firmie a teraz sprawdza zawód od strony biurowej. Za dwa lata kończy technikum i musi wybrać czy idzie na studia czy nie.
Makao 18:17, 07 lip 2023

Dorii napisał(a)
Zamiłowanie do czegoś i wiedza co się chce w życiu robić to bardzo ważna rzecz. Mam wrażenie że więcej znaczy niż "puste" nawet najlepsze wykształcenie. Znam super zdolne dzieciaki, kończace super prywatne szkoły i mające najlepsze wyniki ze wszystkiego, które do trzydziestki są na utrzymaniu rodziców. Dlatego że nie wiedzą czego chcą i każde studia przerywają po roku czy dwóch bo to nie to.
Mój starszy ma 10lat i też wie co będzie w życiu robił, od jakiś trzech lat już to wie. Ciekawe czy mu się zmieni.

Łoł, to lepszy od moich
Kasya 19:22, 07 lip 2023

Super, gratulacje dla młodej cukierniczki
Wygląda smakowicie
Makao 08:26, 08 lip 2023

Chyba dziś się już nie ogarnę. Jestem przytłumiona i nawet nie wiem co na obiad zrobić (a to już źle).
My wróciliśmy wczoraj o 22giej bo z młodszymi pojechaliśmy do kfc (ostatni raz byli rok temu to się zgodziliśmy)
W tym czasie najstarszy syn miał wypadek na rowerze. Walnął w krawężnik i przeleciał przez kierownicę. Zwichnął nadgarstek i trochę się poobijał. Pojechałam z nim na Nocną Pomoc Medyczną bo nadgarstek miał spuchnięty i nie mógł ruszać. Wysłali nas na ostry dyżur na drugą stronę budynku. Tam prześwietlili i na szczęście nic nie pękło. Okłady mamy robić i usztywnić elastycznym bandażem. Wszystko ogarnęłam. Dobrze że na PO uczyli bandażowania . Dałam paracetamol i poszedł spać. Niestety w nocy się budził bo go bolało i wstawałam do niego. Chciał by mu zdjąć bandaż ale po minucie wołał by założyć spowrotem bo bolało jeszcze bardziej. Po ibuprofenie chyba przeszło bo jeszcze śpi. No ale już noc miałam rozjechaną. Teraz nie mogę powiek utrzymać w górze.
Idę jakąś kawę trzasnę i ten obiad dwudniowy muszę zorganizować.
Kasya 08:30, 08 lip 2023

Och współczuje
Mój mąż kiedyś tez tego dokonał na rowerze, skończyło się ogromnym siniakiem na udzie
Zdrówka dla młodego
olciamanolcia 08:34, 08 lip 2023

Ty się ciesz,że się nie połamał bo to byłby dramat -w gipsie latem zasuwać.
Kup maść Ziaja -jest przeciwbólowa i przeciwzapalna-sprawdzona-pomaga.
Kawa i owszem ale zrób sobie dodatkowo wodę z cytryną i solą-stawia na nogi jak nic.
Bigosu z młodej kapustki nagotuj-pycha
Makao 08:38, 08 lip 2023

olciamanolcia napisał(a)
Ty się ciesz,że się nie połamał bo to byłby dramat -w gipsie latem zasuwać.
Kup maść Ziaja -jest przeciwbólowa i przeciwzapalna-sprawdzona-pomaga.
Kawa i owszem ale zrób sobie dodatkowo wodę z cytryną i solą-stawia na nogi jak nic.
Bigosu z młodej kapustki nagotuj-pycha

Bardzo się cieszę że to tylko zwichnięcie. Mówiłam mu że miał wielkie szczęście. Mógł głową walnąć albo na jakimś kamieniu wylądować.

Wodę wypróbuję na pewno. I narobiłaś mi smaka tą kapustą. Chyba zrobię.
Dzięki
Makao 08:39, 08 lip 2023

Kasya napisał(a)
Och współczuje
Mój mąż kiedyś tez tego dokonał na rowerze, skończyło się ogromnym siniakiem na udzie
Zdrówka dla młodego

To też miał szczęście. Za młodu to i ja nie raz przeleciałam przez kierownicę. To nic miłego.
olciamanolcia 08:50, 08 lip 2023

Makao napisał(a)

Bardzo się cieszę że to tylko zwichnięcie. Mówiłam mu że miał wielkie szczęście. Mógł głową walnąć albo na jakimś kamieniu wylądować.

Wodę wypróbuję na pewno. I narobiłaś mi smaka tą kapustą. Chyba zrobię.
Dzięki

Ha a Ty mi wczoraj smaka na ciasto narobiłaś i o 19 szarlotkę piekłam