A to dlatego Blondie, bo ma pędy w kolorze blondynkowym
Trzmieliny fajne są, ja mam na pniu, które robię w kulki i krzaczki, z których jeden tnę na stożek, nawet coś na kształt wychodzi a reszta za młoda i rośnie.
Dlatego są uniwersalne, prowadzisz jak chcesz
Te przy kamieniu, też pewnie będę jakoś przycinać, żeby całkiem go nie zarosły. Będę się szkolić oglądając twoje egzemplarze
Fajnie wygląda ta Twoja osiedlowa rabata. Wszystko pięknie bujneło, rozrosły się rośliny. Ciekawym pomysłem jest dodanie kolorów (jeżówki, rudbekie), chociaż ja bym wybrała tylko jeden kolor
Z kolorem rudbeki też mam problem ale jak patrzę na takie kolorowe połączenia gdzieś indziej, szczególnie w gęściejszych nasadzeniach to mi się podoba. Myślę, że jak będzie więcej jednego i drugiego a pomiędzy stipy to może się to połączenie obronić Rudbekie w razie czego mogę przenieść w inny kąt tej rabaty, gdyby mnie to męczyło Ale fakt, na razie to słoneczko wali po oczach
Klon może być poparzony – krople wody i słońce. Ale najlepiej byłoby, gdybyś zapytała mądrych klonomaniaków. Jest taki profil na fb https://www.facebook.com/groups/470679237352841 Wrzuć tam zdjęcie i zapytaj.
Asiu bardzo ładnie wygląda ta przed osiedlowa rabata. Rośliny bardzo ładnie rosną. Nie zakrywają tego kamienia tzn aby rośliny go nie zakrywały.
Pieniek drzewa należy jesienią pobielić farba emulsyjna i wlej para kropel jakiegoś środka grzybobójczego.
Te pęknięcia są spowodowane warunkami słonecznymi wczesną wiosną.
Końcówki zolte sosny przytnij i opryskaj sosnę Amistarem.
Miło, że osiedlowa się podoba, choć teraz pewnie trochę inaczej bym ją zrobiła
Elu, ale taką wiśnię japońską malować na biało jak w sadzie? Nie będzie to dziwnie wyglądać?
Sosnę spryskam i usunę te pędy, jest jeszcze możliwość, że pies posikał, ale to chyba byłyby igły bardziej brunatne?
Magnolia na osiedlowej ładnie się zagęściła od dołu, liście są zdrowe, duże, zielone w przeciwieństwie do tych u góry no i o dziwo doszukałam się 3 pąków kwiatowych Nie wiem co to za odmiana? Wszystkie powtarzają kwitnienie?