Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Moje małe, zielone miejsce na ziemi...

Ewa777 14:02, 02 lip 2026

Wafel napisał(a)
Tak wygląda dziś Nautica, po południu ma lekki półcień

Georgus świetnie znosi patelnię

Asiu, przepiękne róże.
Dzis oglądałam filmik Grzegorza Hyżego, gdzie właśnie chwalił zapach Nautici. Mówił, że jest to zapach jabłkowo-konwaliowy. Zaintrygował mnie tym.
Wafel 09:33, 03 lip 2026

Zapach jest piękny, ale ona rośnie jeszcze nisko, ciężko wsadzić nos w kwiaty, zapach jakoś nie roznosi się po ogrodzie, bynajmniej nie czuję. Bardziej czuć goździki, które rosną w pobliżu.
TAR 11:36, 03 lip 2026

Ja wczoraj nawachalam sie Grossherzogin Luise. Zapach rozchodzi sie mocno. Ładnie pachnie. W ogole ładna roza, troche zaskakuje wygladem.
Wafel 12:18, 03 lip 2026

Ania w jakim sensie zaskakuje? Kolorem? Stanem kwiatów?
TAR 13:18, 03 lip 2026

Kolorem i wielkoscia kwiatu. Fajna jest. Bralam ja z niepewnoscia, do tego jest z tych "sztywnych". Deszcz jej nie oslabil.
Wafel 15:18, 03 lip 2026

Aaa, to fajna różyczka
Wafel 15:36, 03 lip 2026

Aquarell - nieco przypomina Gorgeous, ale ma trochę więcej żółtego i łososiowego w tym momencie. Kminię czy na rabatę czy do donicy, bo ze zdrowotnością, nie do końca super jak czytam...

LIDKA 19:16, 03 lip 2026

Moje aquarelki wyblakły prawie do białości w te upały a dziś całkiem inny kolor mają . Kwitną bukietami na łodydze . Kwiat i zapach jej wynagradza te możliwe choroby .

Asia kup preparat substrala 2w1 do róż . Jest taki w spraju. Na choroby i robale. Działa dobrze. Jak dojrzysz coś na lisciach to psikniesz i się dalej choroba nie rozwinie. 1 raz możesz też psiknąć wczesną wiosną prewencyjnie jak róża zacznie pąki liściowe puszczać . I będzie dobrze .
Tylko nie wąchaj tego środka Bobrze cytrusami pachnie.

Te niemieckiecróze od Tantaua są mocne . Zmarzną do ziemi niemal a kwitną jakby nigdy nic .
Wafel 22:47, 03 lip 2026

Właśnie taką chciałam mieć, kwitnącą na czubku i dość wąską. Na razie po opadach mokro, nie da się robić tetrisów... ech... "polskie lato"

Dzięki Lidka
Rojodziejowa 23:53, 03 lip 2026

Grossherzogin Louise ostatnio też za mną przyjechała. Chodziła za mną dwa lata. Pierwszy raz mnie zachwyciła, jak sadzonki hurtowo kwitły u Hyżego. Wyglądały obłędnie. I jeszcze ten zapach!

W takich kolorach podobnych do Aquarell widziałam dziś kilka róż, przyciągają wzrok!