Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kraina spełnionych marzeń

Kraina spełnionych marzeń

Patrycja_KG_Lu 19:39, 27 wrz 2026

Ja kupiłam raz Rozanne i się strasznie zraziłam, bo nie przeżył. Twoje doniesienia o bezproblemowości kuszą spróbować jeszcze raz.
Patrycja. Tworzę ogród bylinowo-trawiasty Nowoczesny, długi, wąski, różowo-biały (okolice Lublina), a także mam Pomidorowy Zawrót Głowy. Skrócona historia ogrodu i każdej z rabat w formie zdjęciowej w wizytówce.
Marcin89 19:56, 27 wrz 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Ja kupiłam raz Rozanne i się strasznie zraziłam, bo nie przeżył. Twoje doniesienia o bezproblemowości kuszą spróbować jeszcze raz.
A ja z kolei kupiłem 3 i 1 z nich padł (wyrwałem na końcu taki paluszek z włókniny - to chyba słabo ukorzeniony był lub zalałem i zgniły korzenie). A potem dokupiłem i mam 3 kępy
Bodziszek Rozanne wyróżnia się tym, że nie trzeba go ciąć po kwitnieniu i czekać na kwiaty. Kwitnie nieprzerwanie
MagdaLenka 21:44, 27 wrz 2026

Patrycja_KG_Lu napisał(a)

Patrycja, będę próbowała go rozmnażać. Jeśli się uda, to mogę Ci dać sadzonkę.
MagdaLenka 18:53, 30 wrz 2026

Ścieżka pod dębem gotowa.

Rano:

Po południu:

Minimalnie faluje, ale nie przeszkadza mi to.