Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Zielony Chram

Zielony Chram

Darecka 08:10, 24 lis 2023

Za altaną serduszka pokazuje pierwsze pączki:

Wietlice z kolei prezentują swoje pastorały:

A języczka i tawułki dołączają do tej wesołej gromadki:

Darecka 08:14, 24 lis 2023

Zamęczę Was teraz moimi tulipanami, 13 kwietnia jeszcze dość nieśmiało:

Za to 28-go już w pełnej krasie:

Darecka 08:18, 24 lis 2023

Werble i fanfary, firma brukarska dostarcza nam wreszcie łupek!

Zatem niezwłocznie przystępujemy do pracy:

To znaczy eM przystępuje do układania tych puzzli na razie sam, ponieważ...

Darecka 08:21, 24 lis 2023

... wybieramy się z teściową na zakupy do lokalnej szkółki, a jak! Biedny chłopina pracuje w pocie czoła, a my bawimy się przednio wybierając roślinki do doniczek jakby jutra nie było

Moje bystre oko dostrzega tam coś godnego uwagi, mus pokazać eMowi kandydatów na miejsce wbitych patyków:

Darecka 08:24, 24 lis 2023

Nie jestem jednak bez serca, zaraz po powrocie z zakupsów dołączam do tej puzzlowej układanki:

I cyk, mamy to, kolejny etap zakończony:

Darecka 09:32, 24 lis 2023

Śniadanko przygotowana przez eMa skonsumowane (owsianeczka z bananem, orzechami, nasionami chia i amarantusem, który pachnie wg mnie jak suszone kiełże - kto miał kiedyś żółwia lub rybki, ten wie o czym mowa ), prysznic zaliczony, ząb umyty, oko namalowane- skoro w końcu znowu przypominam człowieka, to odpalamy kolejną kawkę i ruszamy dalej z opowiastką.

Jak ja się cieszę, że zachomikowałam jeszcze kilka dni wolnego- zamiast ślęczeć nad specyfikacją techniczną kolejnego zacisku hamulcowego, grzebać w Excelu, czy uczestniczyć w niekończących się telekonferencjach siedzę sobie spokojnie w chałupce, popijam kawkę i słucham muzyki, bezkarnie wyjąc przy tym okazjonalnie przy najfajniejszych momentach piosenki czy refrenach
Darecka 09:41, 24 lis 2023

Zajrzyjmy w takim razie, co dzieje się w warzywniku, a dzieje się

Chwasty chwilowo opanowane, dosadzamy więc więcej bratków, które kocham bezgranicznie:

Sałata masłowa i krucha, siana 10 kwietnia, 27 wygląda już tak (okrywanie białą włókniną daje radę):

Czosnek niedźwiedzi przetrwał zimę:

A w cieplarce wypatrujemy pierwszych kiełków dyni hokkaido i makaronowej, cukinii, jarmużu i czego tam jeszcze nie nasiałam

Darecka 09:46, 24 lis 2023

Wilczomlecz Bonfire, jedno z wielu moich chciejstw, upolowany rok wcześniej nadal w dobrej formie:

Metaskewoja dogaduje się z narcyzami:

A za altaną powoli się zagęszcza:

Darecka 09:55, 24 lis 2023

Kloniki Royal Red, stojące jeszcze do niedawna jak podczas wojskowej musztry w szkółce, zastępują nasze fantomowe drzewo-patyki, zamieniając marzenie w rzeczywistość: powstaje klonowa aleja wjazdowa, prowadząca do garażu w stodole

Razem z klonikami pojawiają się miskanty, upolowane podczas tej samej wizyty (wprawne oko dostrzeże doniczki po prawej pod płotem):

Czas posadzić to towarzystwo do ziemi:

Darecka 10:05, 24 lis 2023

Rzut oka na warzywnik i inne części ogrodu z lotu ptaka (widzicie ostatni wbity patyk na drugiej fotce? )
02.05.2023

Plastikowe wiszące doniczki zostają zastąpione glinianymi, kolejny sukces! Niestety niepełny, jeden badylożek w brązowym plastiku nadal czyha pod orzechem: