Alu, dziękuję w imieniu ogrodu
Będę chciała zrobić oddzielny wątek na ogrody, które zwiedziłam.
Ale trochę to potrwa.
Szkoda, że mój telefon nie robi ładnych zdjęć.
Trudno.
Może mimo wszystko oddadzą klimat ogrodów.
Właśnie dlatego nie wklejam zdjęć, bo chcę opisać poszczególne ogrody, a to trochę zajmie. Zostawiam to na zimę.
Tak co jakiś czas będe wrzucała tylko zajawkę z ogrodu, którego zdjęcia obrobiłam, ale na pełną relację trzeba będzie poczekać
Ale jesteś kochana ♥️
Ania, pamiętaj, że u nich nie ma podlewania, a ostatnio mieli straszną falę upałów.
Tak naprawdę dopiero pierwszy deszcz od dłuższego czasu spadł akurat w dniu, kiedy zwiedzałyśmy ten ogród.
U mnie po powrocie też trawnik już nie wygląda tak dobrze.
Ja też nie mam podlewania automatycznego.
Ogrodem zajmował się syn. Rośliny nie padły (za co jestem mu wdzięczna ), ale trawnik już trochę ucierpiał.
Chcesz irysy?
Napisz jakie. U mnie jest za mało słońca, więc nie kwitną spektakularnie, ale i tak je kocham.
Jestem bardzo ciekawa, czy Twoje słowa się sprawdzą.
Tam nie tylko chodzi o same rabaty, ale cały kontekst, te pierdoły, ozdobniki, murki, wodę.
Same rabaty nie zrobiły na mnie wrażenia. Tylko ogólny zarys.
Marzy mi się wyprawa do Holandii, bo tam są też piękne ogrody.
Bardzo się cieszę, że masz zamiar się wybrać do mnie. Ja też obiecuję, że wpadnę.
Może już w lipcu?
Wszystko zależy od planów urlopowych, czy się sprawdzą, chociaż powoli chyba umierają śmiercią naturalną, więc jest szansa.
Przepiękny ogród.
Zgadzam się, bardzo mi się podoba, szczególnie to zdjęcie Świetną miałaś wycieczkę, poczekam sobie na kolejne zdjęcia
Ale Twój ogród, też się bardzo ładnie prezentuje Ja tam nie widzę, by trawnik jakoś źle wyglądał
Czy chodzi o te pierwsze dwa zdjęcia i potem ostatnie w kolejnym poście?
U mnie niestety deszczu nie było.
Dopiero od 3 dni pada. Trawnik zaczął wracać do normy.
Dziękuję
Kiedyś namiętnie zbierałam różne rośliny nie patrząc na kompozycję.
Teraz staram się to naprawić, ale nie umiem pozbyć się roślin, które czasem nie pasują.
Kocham wszystkie
Basiu, pokazałam tylko część zdjęć z tego ogrodu.
Szkoda, że lało. Na pewno zdjęcia byłyby ładniejsze.
Ale i tak to jeden z moich ulubionych ogrodów, które odwiedziłam.
Trawnik wygląda dobrze, bo to zdjęcia z początku maja. Po powrocie z wyjazdu wyglądał już nie tak dobrze.
Dosypałam odżywkę, deszcz pada, powinie się poprawić
Dzisiaj pokaże kolejny ogród. Oczywiście tylko kilka zdjęc
To niebieskie to ocean
Prawdziwy tajemniczy ogród. Więcej oczywiście kiedyindziej