Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Gosi

Ogródek Gosi

tulucy 11:31, 09 cze 2026

Wycieczki wielce zazdraszczam. Dopytam osobiście o szczegóły. Na pewno wpadnę do Cię w te wakacje. Zapowiem się.
Margo2 22:08, 09 cze 2026

Alija napisał(a)
Gosia, miałaś wspaniałą wyprawę, fajnie, że podzielisz się z nami zdjęciami.
Twój ogród też piękny, bujnie, zdrowo wszystko rośnie.

Alu, dziękuję w imieniu ogrodu
Będę chciała zrobić oddzielny wątek na ogrody, które zwiedziłam.
Ale trochę to potrwa.
Szkoda, że mój telefon nie robi ładnych zdjęć.
Trudno.
Może mimo wszystko oddadzą klimat ogrodów.

antracyt napisał(a)

Jak klimatycznie Koniecznie napisz coś więcej o tej wyprawie.

Właśnie dlatego nie wklejam zdjęć, bo chcę opisać poszczególne ogrody, a to trochę zajmie. Zostawiam to na zimę.
Tak co jakiś czas będe wrzucała tylko zajawkę z ogrodu, którego zdjęcia obrobiłam, ale na pełną relację trzeba będzie poczekać

Juzia napisał(a)
U ciebie ładniej

Ale jesteś kochana ♥️

TAR napisał(a)
Pokazalas ładny ogord ale mit o angielskich trawnikach upadl w przedbiegach Zdecydowanie trawa u Ciebie o wiele ladniejsza i w lepszej kondycji. Zachwycona jestem irysami, masz je przepiekne.
I zgodze sie, ze jesli chodzi o ogrody nie odstajemy, ich ogrody sa starsze, z innym tlem i dodatkami. Ale rozplanowanie, inwencja, uklady rabat i roslin wcale mamy nie gorsze. I to cieszy.
Bede czekala na reszte fotek.
Zobaczycie, kiedys oni beda zwiedzac nasze ogrody

Ania, pamiętaj, że u nich nie ma podlewania, a ostatnio mieli straszną falę upałów.
Tak naprawdę dopiero pierwszy deszcz od dłuższego czasu spadł akurat w dniu, kiedy zwiedzałyśmy ten ogród.
U mnie po powrocie też trawnik już nie wygląda tak dobrze.
Ja też nie mam podlewania automatycznego.
Ogrodem zajmował się syn. Rośliny nie padły (za co jestem mu wdzięczna ), ale trawnik już trochę ucierpiał.
Chcesz irysy?
Napisz jakie. U mnie jest za mało słońca, więc nie kwitną spektakularnie, ale i tak je kocham.
Jestem bardzo ciekawa, czy Twoje słowa się sprawdzą.
Tam nie tylko chodzi o same rabaty, ale cały kontekst, te pierdoły, ozdobniki, murki, wodę.
Same rabaty nie zrobiły na mnie wrażenia. Tylko ogólny zarys.
Marzy mi się wyprawa do Holandii, bo tam są też piękne ogrody.

tulucy napisał(a)
Wycieczki wielce zazdraszczam. Dopytam osobiście o szczegóły. Na pewno wpadnę do Cię w te wakacje. Zapowiem się.

Bardzo się cieszę, że masz zamiar się wybrać do mnie. Ja też obiecuję, że wpadnę.
Może już w lipcu?
Wszystko zależy od planów urlopowych, czy się sprawdzą, chociaż powoli chyba umierają śmiercią naturalną, więc jest szansa.
TAR 22:22, 09 cze 2026

Gosiu, podobaja mi sie te bialo fioletowe, te rdzawe i takie maslano limonkowe - cudownosci. Jakbym mogla po klączu prosic to sie zapisuje

Moj trawnik w koncu w miare doszedl do siebie po zimie i jest jak dywanik. A tez nie podlewamy. Szkoda wody. Deszcz mam na bieząco i to wystarcza.
ewsyg 22:27, 09 cze 2026

Małgosiu, miałaś piękną wycieczkę. Twój ogród jest równie piękny, dojrzały , z mnóstwem ciekawych roślin.
Basieksp 23:06, 09 cze 2026

Przepiękny ogród.
Zgadzam się, bardzo mi się podoba, szczególnie to zdjęcie Świetną miałaś wycieczkę, poczekam sobie na kolejne zdjęcia
Ale Twój ogród, też się bardzo ładnie prezentuje Ja tam nie widzę, by trawnik jakoś źle wyglądał
Margo2 22:12, 11 cze 2026

TAR napisał(a)
Gosiu, podobaja mi sie te bialo fioletowe, te rdzawe i takie maslano limonkowe - cudownosci. Jakbym mogla po klączu prosic to sie zapisuje

Moj trawnik w koncu w miare doszedl do siebie po zimie i jest jak dywanik. A tez nie podlewamy. Szkoda wody. Deszcz mam na bieząco i to wystarcza.

Czy chodzi o te pierwsze dwa zdjęcia i potem ostatnie w kolejnym poście?
U mnie niestety deszczu nie było.
Dopiero od 3 dni pada. Trawnik zaczął wracać do normy.

ewsyg napisał(a)
Małgosiu, miałaś piękną wycieczkę. Twój ogród jest równie piękny, dojrzały , z mnóstwem ciekawych roślin.

Dziękuję
Kiedyś namiętnie zbierałam różne rośliny nie patrząc na kompozycję.
Teraz staram się to naprawić, ale nie umiem pozbyć się roślin, które czasem nie pasują.
Kocham wszystkie

Basieksp napisał(a)

Przepiękny ogród.
Zgadzam się, bardzo mi się podoba, szczególnie to zdjęcie Świetną miałaś wycieczkę, poczekam sobie na kolejne zdjęcia
Ale Twój ogród, też się bardzo ładnie prezentuje Ja tam nie widzę, by trawnik jakoś źle wyglądał

Basiu, pokazałam tylko część zdjęć z tego ogrodu.
Szkoda, że lało. Na pewno zdjęcia byłyby ładniejsze.
Ale i tak to jeden z moich ulubionych ogrodów, które odwiedziłam.
Trawnik wygląda dobrze, bo to zdjęcia z początku maja. Po powrocie z wyjazdu wyglądał już nie tak dobrze.
Dosypałam odżywkę, deszcz pada, powinie się poprawić

Dzisiaj pokaże kolejny ogród. Oczywiście tylko kilka zdjęc

To niebieskie to ocean

Prawdziwy tajemniczy ogród. Więcej oczywiście kiedyindziej
Margo2 22:15, 11 cze 2026

No i oczywiście kilka zdjęć z majowego ogrodu

Margo2 22:16, 11 cze 2026

Margo2 22:17, 11 cze 2026

TAR 22:18, 11 cze 2026

Gosiu te mam na mysli:

sa fantastyczne.