Margo2
00:02, 25 lip 2026
Marta, nie jestem pewna, bo przez mój ogród przewinęła się setka róż, ale to może być Herzogin Christiana. Ale głowy nie dam
Aniu, do dziewczyn na południu masz zdecydowanie bliżej niż ja
Dal mnie 1,5 godziny jazdy to nie odległość. Kiedyś bałam się dalekich tras. Dzięki ogrodom nauczyłam się jeździć.
Mrokasia chyba potwierdzi, że aż tak źle się nie jechało.
Gorzej jak się zagadałyśmy i nie zjechałyśmy w odpowiednim momencie. Niestety nie mam az tak podzielnej uwagi
Ja zabierałam ze sobą siostrę na początku, albo bliską koleżankę, żeby było mi raźniej. Teraz już mogę sama śmigać.
No własnie u mnie nie jest za dobrze z różami. Własnie zauważyłam kolejną, która chyba zakończy żywot, a bardzo ją lubię. Candelight. Lubię ten kogel mogel. Już szukam kolejnej. Jesienią koniecznie musze kupić.
Za to u Ciebie róże szaleją.
U mnie jednak za ciasno na rabatach
Ja po powrocie też zaczęłam działać. Nie sa to spektakularne zmiany, ale dla mnie już widać efekt.
Zadowolenie jest krótkie, bo często sadzimy coś, a to okazuje się albo za wysokie, albo za małe, albo zniknie, albo za bardzo zaszaleje.
Zależy od roku.
Iza non stop zmienia jak my.
Mimo, że według mnie nie trzeba zmian. Ale od kiedy ja poznałam, a znamy się od 2010 roku, ogród bardzo się zmienił.
Takie życie ogrodnika.
Dzisiaj tylko udało mi się powycinać kilka roślin. Na wsadzenie czekają gaury, które przyszły w środę.
Już o nich zapomniałam, bo zamawiałam wiosną, dopiero po zapłaceniu doczytałam, że przyjdą w lipcu ale sadzonki okazały się ładne, więc warto było czekać.
Po raz pierwszy posadziłam w tym roku ogórki. Marne 4 krzaczki, ale są. I mam już 4 słoiki litrowe i jeden półlitrowy. Gdyby noce były cieplejsze pewnie byłoby ich więcej.
Na jutro ambitny plan ogarnięcia chałupki i wyjście do ogrodu.
Musze koniecznie zrobić kanciki. Po obejrzeniu ogrodów dziewczyn musze koniecznie nad nimi popracować.
No i pogoda ma być super, więc pewnie się uda.