Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Magleska 07:41, 13 maj 2024

Chętnie skorzystam z zaproszenia
Kontonaogrod 08:46, 13 maj 2024

Extra

Tę rabatę też powtórzę - miskanty morning light, zawilce japonskie I fenkuł. I derenie kousa

Kontonaogrod 08:47, 13 maj 2024

Kontonaogrod 08:48, 13 maj 2024

Bambus wlazł w ciemiernikowe siewki

Sonka 09:43, 13 maj 2024

Hodowca peonii w moim rejonie ma kilkaset odmian piwonii, w tym roku niestety zmarzły i nie ma dni otwartych, przyjeżdżają do niego hodowcy ze świata, bylam i widziałam. Znajdę jakieś zdjęcie to wstawię. Karpy ma duże i zawsze wszystkie kwitną następnego roku. Chyba nie ma drzewiastych ale itohy ma. Trudno się zdecydować co wybrać. Chyba mogę wstawić link, jeśli nie to usunę.
https://www.paeonyworld.pl/oferta/

Kontonaogrod 09:45, 13 maj 2024

Super Krysiu! Też kiedyś coś zamawiałam Można zostawić każde pieniądze

Dobrze że kawałek stąd
Sonka 09:57, 13 maj 2024

Jak masz fajnie, że już masz owoce, u nas wszystko zmarzło oprócz borówki amerykańskiej i jagody kamczackiej, którą zjadły dudki, nim się zorientowałam. Po mrozach wszystko ciężko startuje, w sobotę nawycinałam taczkę końcówek hortensji bukietowych, zmrożone nie mogły zastartować, lilie też zmarzły raczej zasadne jest pytanie co nie zmarzło? Drzewa do dzisiaj nie ruszają na nowo.
Podziwiam budowę a wykonanie tych skarp to mistrzostwo.
Chciałam ci powiedzieć, ze lepsza od Ice Dance jest turzyca Everest, z wyglądu taka sama, ale nie rozchodzi się jak Ice.
Kontonaogrod 10:21, 13 maj 2024

O nie, współczuję! Szkoda, bardzo! Buuuu

U mnie prawie bez strat, ale szlag mi trafił większość hortensji. Ki pieron?
Krótko przycięłam na wiosnę - i tę od Ciebie wypasioną Anabelkę i rząd moich Limelight... pąki już miały...a teraz żadna nie puszcza, chyba się zapłaczę a taki fajny żywopłocik z nich już miałam! W sumie ze 20 sztuk... chciałam je przenieść na nową działkę, a wygląda na to że nie będzie czego przenosić???

Figi szlag trafił. Gunnerę. Bananowca. Pomidorów własnych praktycznie nie mam, gdyby nie hojność Asi miałabym malinowe z targu i to tyle.

Ice Dance już mam, cały rząd, nowe rośliny jako wypełniacze będę kupować dopiero za rok - jeśli w ogóle. Poszalałam i nazamawiałam drzew i krzewów, z bylinami chcę się ograniczać bo plecy nie z gumy I po prostu nie ogarniam. A byliny w chwastach to żal patrzeć... drzewa i krzewy - obsypuję zrębkami, a dalej wykaszamy podkaszarką i z głowy. Celuję w jak najmniej pielenia.
Zapisuję o turzycy Everest, ale czy i kiedy kupię - zobaczymy

Zalewanie stropu przesunięte na czwartek rano. Chłopakom otworzyłam bramę o 7.25, działają. Oby tak dalej

Sonka 11:09, 13 maj 2024

W takim razie mogę dla Ciebie zachować wszystkie patyki, jak będę je obcinać. Dlaczego nie odbiły? Może korzenie coś zjadło!
Kasya 11:11, 13 maj 2024

Wszystko piękne i tak wcześnie !