Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 16:47, 12 maj 2024

Czereśnie. Ale niedobre bo niespecjalnie slodkie I powinny byc 2x wieksze - ale bylo sucho I nie spuchły.

Z gabionami bedzie fajnie. Ale jeszcze 120h zanim beda wypelnione, wiec moze do zimy sie uda? W wakacje bede miala 2 tygodnie to pewnie duzo zrobimy, ale kostke wtedy chciałam klasc... zobaczymy ile czego nam sie uda zrobic
Agatorek 17:12, 12 maj 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Zazdroszcze! Chcesz troche ode mnie? Buahaha

Gabionów jest 65 poki co. I mam jeszcze 4 nieskrecone połówki. Napełnione 5 'calych'. Do jednego wchodzi pol tony kamienia. Jeszcze 60 do napełnienia buahaha czyli 30 ton kamienia sobie poprzenoszę...

Nawet nie chce mi sie o tym myslec. 1 napelniam 2h wraz z taczkowaniem. Teraz zblizam sie do bigbaga I sterty wypelniacza wiec moze bedzie nieco szybciej. Dzis w 4h zrobilam 2. Heh

No nic. Jak juz bedzie zrobione to zamawiam humus I Pana Mirka, równamy I sadzę to bedzie polowa działki ogarnieta (tej z domem).

A potem sie zobaczy. Bo wokol domu jest jeszcze większa skarpa. I nawet nie chce mi sie myslec o gabionach tamze. W zyciu buahaha

Za ślimaki podziękuję

A wiem, jaka to robota z kamieniami.
Może nie tyle, ale sama przeniosłam z 10 ton na rondo z pod furtki (nie chciałam, żeby mi 30 tonowy samochód wjeżdżał na kostkę ). Kamienie w wiaderka, wiaderka na wózeczek i wiooo
Kontonaogrod 18:47, 12 maj 2024

Ała! A koparką się nie dało? Taką sprytną małą na gąsienicy?

Szkoda że gabionów się nie da napełniać maszynowo... wąskie są I mają wzmocnienia przez środek - jak się wrzuca kamienie to się wyginają...

Damy radę, powoli ale damy

Rojodziejowa 18:49, 12 maj 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Ała! A koparką się nie dało? Taką sprytną małą na gąsienicy?

Szkoda że gabionów się nie da napełniać maszynowo... wąskie są I mają wzmocnienia przez środek - jak się wrzuca kamienie to się wyginają...

Damy radę, powoli ale damy

Ooo ta partia zdjęć to dla mnie! Bosko!
Kontonaogrod 18:50, 12 maj 2024

Eden Rose. Połowa maja

Judith 18:51, 12 maj 2024

Ale będzie efekt z tymi tarasami! Świetny pomysł. Samodzielne wykonanie to już jednak hardcore . Dbaj o kręgosłup!
Kontonaogrod 18:51, 12 maj 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Ooo ta partia zdjęć to dla mnie! Bosko!

Bardzo proszę piwonie dobrze rosną na glinie, z roku na rok więcej kwitnie I każda roślina ma więcej kwiatków pewnie kuku im zrobię przesadzając, no ale...
Rojodziejowa 18:52, 12 maj 2024

Kontonaogrod napisał(a)

Bardzo proszę piwonie dobrze rosną na glinie, z roku na rok więcej kwitnie I każda roślina ma więcej kwiatków pewnie kuku im zrobię przesadzając, no ale...

Jak zrobisz to w sierpniu wrześniu to zniosą to na pewno dobrze
Kontonaogrod 18:53, 12 maj 2024

Judith napisał(a)
Ale będzie efekt z tymi tarasami! Świetny pomysł. Samodzielne wykonanie to już jednak hardcore . Dbaj o kręgosłup!

Nie spieszy się, czas niestety nie jest z gumy I więcej niż 4h dziennie w weekend I 2h w tygodniu nie wygospodarujemy. Ale powoli zrobimy niestety skarbonka nie z gumy I są ważniejsze wydatki, a ta praca nie wymaga wiele... opalimy się bez plaży
Kontonaogrod 18:54, 12 maj 2024

Rojodziejowa napisał(a)

Jak zrobisz to w sierpniu wrześniu to zniosą to na pewno dobrze

Taki plan jak gabiony skończymy, nawieziemy ziemi, jeden z tarasów będzie judaszowcowo - piwoniowy