Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 14:27, 16 maj 2024

Mireczko dziękuję. Gabiony na tarasach przed domem, czyli 2/3 działki ogarnięte, 3 tarasy. Za domem czyli skarpy od domu na wschód i południe jakoś inaczej ogarniemy (mam nadzieję), jak - jeszcze nie wiem. Ale chyba nie gabiony bo już mam dosyć haha. No i kamienia nie wystarczy - oby wystarczyło na te wszystkie które już mamy zamontowane... bliżej końca się będę martwić

póki co 3cia betoniarka na działce, pewnie 4ta i koniec. Drżę żeby wszystko się udało.
Kontonaogrod 15:41, 16 maj 2024

Juzia 16:37, 16 maj 2024

Anda napisał(a)

A w PL architektura krajobrazu to nie jest kierunek studiów?

W technikum zrobili taki kierunek
Juzia 16:40, 16 maj 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Tak po technikum mogła iść na studia (ale po 5 latach nie po 4). Ale większość dzieciaków na tym kierunku weterynaryjnym nie idzie. Więc nie ma parcia na kucie. A bez kucia najpierw w liceum/technikum a potem na tych studiach sobie nie poradzi (myślę, brat był na UJ i ledwo skończył). A to biologia i chemia, pamięciówa...
Też byłam zdania że skoro technikum jest tak blisko i kierunek który ją interesuje a do tego jeszcze stadnina na miejscu... to czemu nie? Mogłaby się zahaczyć w gabinecie i ciągnąć studia bokiem... Ale skoro chce na studia od razu to kolejny rok dłużej w sumie bez sensu...

Więc ryje po nocach żeby przygotować się na biologię w liceum w biolchemicznej klasie (i jest najlepsza). Ale to lubi. I uwielbia swoją nauczycielkę/wychowawczynię/biologiczkę. Więc nie mam uwag skoro jest zadowolona.

Nie ma egzaminów na studia teraz, liczą się wyniki z liceum a głównie matura/ilość punktów + uczestnictwo w olimpiadach itd.

Skoro jest zadowolona to nie ma co komentować

A to dlatego tak u mojej wychowawczyni ciśnie żeby mieć dobre oceny z przedmiotów które się kończą w tym roku!
Kontonaogrod 18:58, 16 maj 2024

Dokladnie

To nie jezioro. To podlany strop buahaha

Kontonaogrod 18:59, 16 maj 2024

Rojodziejowa 19:17, 16 maj 2024

Kontonaogrod napisał(a)
3 różne rodgersje

Świetnie to wygląda. Masz zapisane odmiany?
Kontonaogrod 19:20, 16 maj 2024

Asia, rozczaruje Cie znowu... ale kupowane w Albamar, wiec ktores z ich dostepnych. Ta brazowa to cos czekoladowego (chocolate x)
Rojodziejowa 19:41, 16 maj 2024

Chocolate Wings w takim razie Piszemy o tej najciemniejszej?
Kontonaogrod 19:50, 16 maj 2024

Tak

Te, chyba