Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 10:30, 15 maj 2024

Kontonaogrod 11:26, 15 maj 2024

Eurohosta przyslala rosliny - dobrze zabezpieczone ale bez doniczek a ja dzis nie mam czasu sadzic heh
Fajne wyfikane hosty I kilka kłączy piwonii

Juzia 11:27, 15 maj 2024

Ale masz czadowe te piwonie!!!

Moja młoda poszła na architekturę krajobrazu Nie wiem czy do końca tak chciała... ale nie chciała do ogólniaka, bo to marnowanie czasu
Teraz jej pomagam uczyć się o chwastach i robaczkach.... hahahahha!
Kontonaogrod 11:37, 15 maj 2024

Fajnie

Nie, moja chciała na studia od zawsze (pewnie dlatego żeby nie iść za wcześnie do pracy , a mamy wioskę obok technikum i mają tam nawet stadninę szkolną... ale nie. Technikiem weterynarii być nie chciała. No i technikum na marnym miejscu w rankingu (jakby to kogokolwiek obchodziło...) ale na studia pewnie mniejsze szanse miałaby się dostać po nim - więc jest w przyzwoitym liceum i ma chyba 6h biologii tygodniowo (masakra)

No ale jak ma iść na ten UJ i weterynarię tamże to niech idzie (przynajmniej będzie miała większe szanse się dostać - mam nadzieję)
Ewentualnie na SGGW w Warszawie jest weterynaria - jak tam się dostanie będzie miała na miejscu tatusia co mogłoby się okazać nie takie złe (chyba?)
Kasya 11:53, 15 maj 2024

Czy nasz trochę nazw piwonii ?
Zachwycające
A ta ostatnia ?
Anda 11:59, 15 maj 2024

Juzia napisał(a)
Ale masz czadowe te piwonie!!!

Moja młoda poszła na architekturę krajobrazu Nie wiem czy do końca tak chciała... ale nie chciała do ogólniaka, bo to marnowanie czasu
Teraz jej pomagam uczyć się o chwastach i robaczkach.... hahahahha!

A w PL architektura krajobrazu to nie jest kierunek studiów?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Kontonaogrod 12:18, 15 maj 2024

Kasia to Coral Sunset. Nie mam wszystkich ponazywanych, ale tę tak. Mam ich kilka, inaczej wyglądają w słońcu pełnym a inaczej w półcieniu. I ten kwiatek ma mniej płatków niż pozostałe, i jest mniejszy.

Ewa jest Architektura Krajobrazu jako kierunek studiów to na pewno. Myślę że córa Justynki jest w profilowanej klasie w technikum - po której dostaje się tytuł technika. Nadal można po tym iść na studia - myślę jeśli się chce
Juzia 12:20, 15 maj 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Fajnie

Nie, moja chciała na studia od zawsze (pewnie dlatego żeby nie iść za wcześnie do pracy , a mamy wioskę obok technikum i mają tam nawet stadninę szkolną... ale nie. Technikiem weterynarii być nie chciała. No i technikum na marnym miejscu w rankingu (jakby to kogokolwiek obchodziło...) ale na studia pewnie mniejsze szanse miałaby się dostać po nim - więc jest w przyzwoitym liceum i ma chyba 6h biologii tygodniowo (masakra)

No ale jak ma iść na ten UJ i weterynarię tamże to niech idzie (przynajmniej będzie miała większe szanse się dostać - mam nadzieję)
Ewentualnie na SGGW w Warszawie jest weterynaria - jak tam się dostanie będzie miała na miejscu tatusia co mogłoby się okazać nie takie złe (chyba?)

Ale po technikum też na studia mogła iść?
A jakby coś nie wyszło to już przynajmniej ma zawód..

Nie wiem jak to teraz jest ze studiami... nie ma egazminów?
Za moich czasów ranking szkół to była ściema... myślę, że teraz jest podobnie

Moja na studia nie chce. I ja ją w sumie popieram Ale jak zmieni zdanie... to furtkę po tech. ma.
Kontonaogrod 12:24, 15 maj 2024

Tak po technikum mogła iść na studia (ale po 5 latach nie po 4). Ale większość dzieciaków na tym kierunku weterynaryjnym nie idzie. Więc nie ma parcia na kucie. A bez kucia najpierw w liceum/technikum a potem na tych studiach sobie nie poradzi (myślę, brat był na UJ i ledwo skończył). A to biologia i chemia, pamięciówa...
Też byłam zdania że skoro technikum jest tak blisko i kierunek który ją interesuje a do tego jeszcze stadnina na miejscu... to czemu nie? Mogłaby się zahaczyć w gabinecie i ciągnąć studia bokiem... Ale skoro chce na studia od razu to kolejny rok dłużej w sumie bez sensu...

Więc ryje po nocach żeby przygotować się na biologię w liceum w biolchemicznej klasie (i jest najlepsza). Ale to lubi. I uwielbia swoją nauczycielkę/wychowawczynię/biologiczkę. Więc nie mam uwag skoro jest zadowolona.

Nie ma egzaminów na studia teraz, liczą się wyniki z liceum a głównie matura/ilość punktów + uczestnictwo w olimpiadach itd.
Magleska 14:02, 15 maj 2024

Teraz masz masakryczną pracę z tymi gabionami -ale później będziesz zadowolona

poza tym fajnie wyglądają -rabaty będą na płaskim co równa się łatwiejsze plewienie -ja nie lubię plewić skarpy -co prawda mam ją mocno wypłaszczoną -jedynie z boku stroma i na nowej kawałek -ale jednak nie lubię i cały czas walczę ,żeby mi się podobała

Piwonie boskie ....mam piwoniozę jak nic