Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 20:16, 23 sie 2024

I beda lepiej wygladac? Oby

Ganialam dzis jak z piórkiem. Wymyslilam ze spokojniej byloby spedzic 8h za biurkiem

Nie chcialam nic robic na działce bo ekipa pracowala od 7 do 17. Wczoraj prawie zawalu dostalam obserwujac ich wiec stwierdziłam ze sobie tego dzis oszczedze. Zebralam maliny zamowione z reszta warzyw I owoców. A potem 12 kg rozowych winogron dla goscia który bedzie robil wino. Fajnie bo do tych w igloo zaczely dobierac sie osy.

Chce oproznic tunel bo pomidory sie skonczyly. Za rok pryskam chemia I tyle. Bo inaczej szkoda roboty.

Rano jedziemy na górkę. M bedzie kosil, ja chce porozpinac wiecej wlokniny I zaczac sadzic rabate jezowkowo - liliowcowa. I zrobic zdjecia reszty bo nie na wszystko mam pomysl.

Zrezygnowalam dzis z walca do trawy bo w zyciu bym nie odebrala I nie oddala zwlaszcza ze w dni temu skonczyl mi sie przeglad samochodu I dzis pojechalam zrobic. Wczoraj jezdzilam bez przeglądu, minimalny mandat 1500zl. Fajnie ze mnie nie zatrzymala policja - stali w Olszanicy jak jechalismy zrobic rentgen I z powrotem. Uff....
sylwia_slomc... 20:20, 23 sie 2024

Co do tej jeżówkowo liliowcowej planujesz jeszcze dać? Bo inaczej kolor dopiero końcem maja początkiem czerwca lub w lipcu w zależności od odmian liliowców.
Kontonaogrod 20:26, 23 sie 2024

Zastanawiam się co tam wytrzyma, bo ten taras będzie bardzo suchy.

Może lawrndowe maluchy jako obwódkę, głębiej jezowki, liliowce, stipę I werbenę?

Zwiewnie I kolorowo?
tuAnna 10:03, 24 sie 2024

Czy możesz mi polecić sklep w którym kupowałaś piwonie? Musiałam pożegnać się z kilkoma bukszpanami i zrobiło się miejsce na rabacie. Pomyślałam o piwoniach.Podglądam cichutko relacje i jestem pod ogromnym wrażeniem Waszej pracowitości i energii. Trzymam mocno kciuki za wszystkie realizacje. Anna
Kontonaogrod 10:39, 24 sie 2024

Ania dzięki

Ewelina Wajgert ma cuda, nie najtansze, za to duze porzadne sadzonki które od razu beda kwitly. Moum zdaniem warto. Peony Max tez jest ok. I pare mam ostatnio z Czech od Eurohosta, ale nalutkie. Milego wybierania!

Posadziłam trochę liliowców I werbeny. Dojdzie jeszcze stipa I jeżówki. M podlał ten taras I resztę, zrobiła się 10ta i wróciliśmy do domu. A I jeszcze z 50szt. Lawendy posadziłam. Kolejny prysznic.

Lawenda tutaj, na zdjeciu jeszcze nie ma.

Tu nizej nie mam pomyslu jeszcze

Kontonaogrod 13:07, 24 sie 2024

Tu liliowcowa

Po cyknę jak posadzę jeżówki - kupiłam 15szt.

Kupilam 2 dodatkowe hortensje Skyfall, do jednej ktora mialam wczesniej. Posadze je jutro rano. Plus 15 jezowek. Moze uda mi sie te rabate wysypac zrebkami bo bylaby skonczona (chyba?). Ewentualnie cebule wiosenne tam dosadzę?
Kontonaogrod 17:47, 24 sie 2024

Kontonaogrod 17:50, 24 sie 2024

Juzia 19:56, 24 sie 2024

A ta już jeżówki sadzi...
Myślałam, że od grubszych rzeczy zaczniesz... a to już pora na byliny?????

Kontonaogrod 20:19, 24 sie 2024

Tarasy ogarniamy. Wiekszisc drzew juz posadzilam na tym tarasie rosnie juz 5 jodel balsamicznych. Docelowo jak urosna pod spodem noe da rady rosnac nic. A poki co moge miec bylinowa rabate

Ogarniamy po kawalku, rozwijam I mocuje wloknine. A potem sadze