Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 09:40, 30 wrz 2024

Dzięki, Aniu! Wzajemnie!
Kontonaogrod 16:01, 30 wrz 2024

Dziś ani elektryka ani hydraulika nie było. Ani Mateusza.
Hydraulik dojedzie jutro. Elektrykowi ufam bo nie wziął jeszcze żadnych pieniędzy. Mateusz ma zapłacone 100%, ale poprawki do zrobienia - przekłada wizytę 2gi tydzień...

Ale przyjechał kierowca z firmy od dachu odebrać paletę dachówek które zostały - przynajmniej tyle. Czekam na zwrot za nie i za palety zwrotne.
Pogoda super, mogłoby się tak utrzymać - noce zimne, ale w dzień kilkanaście stopni i słońce...

Dziś z rycia nici (mam jeszcze trochę czosnku do posadzenia) - bo kręgosłup szyjny sobie nadwyrężyłam (chyba śpiąc) buahahaha. Idziemy na grzyby
Juzia 17:59, 30 wrz 2024

To też wesoło nie masz...
Ja mam na jutro umówioną koparkę. Z innej firmy.
Z tej poprzedniej jednego koparkowego zwolniono, a drugi nie rozumie co się do niego mówi...
Jeszcze trochę i chyba kupię tę mini koparkę

Też bym poszła na grzyby. Się odstresować
Kontonaogrod 18:09, 30 wrz 2024

Juzia idź! jakbym wiedziała ile domów zbuduję to na bank bym miała własną koparkę na szczescie chociaz na pana Mirka mozemy liczyc... trzymam kciuki za Ciebie!

tuAnna 08:43, 01 paź 2024

Cudne zbiory Na grzyby chociaż na zdjęciach mogę sobie popatrzeć. U nas niestety za sucho na grzyby.
Kontonaogrod 08:52, 01 paź 2024

U nas trochę popadało. Ma znowu padać od jutra, 3 dni przelotnich deszczy. Wtedy jeszcze ciepłe noce niech wrócą i będzie znowu coś rosnąć Dziś przygruntowe przymrozki i 1 stopień na plusie przed 7mą gdy wiozłam Młodą na przystanek... brrr

Przyniosłam papryki chilli do domu, w doniczkach, mam nadzieję przechować je przez zimę. Igloo powoli trzeba będzie likwidować niestety heh szkoda że papryki i bakłażanów nie można mieć cały rok - dopiero teraz się rozbujały i kwitną...

Czekam na hydraulika, ma zrobić kanalizację dzisiaj. Zapłaciłam zaliczki za okna, rolety, drzwi wejściowe i bramę garażową, montaż wszystkiego w listopadzie. Końcem października będę dzwonić zwłaszcza o okna
Kontonaogrod 10:44, 01 paź 2024

Ostatnie ogórki z tunelu

Kiwi

Kordina 11:36, 01 paź 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Ostatnie ogórki z tunelu ...

Nie takie ostatnie, wyglądają całkiem przyzwoicie
Kontonaogrod 11:39, 01 paź 2024

Ale rosliny wygladaja juz marnie, niestety. I w tunelu bylo dzis 2.8 stopnia... zima idzie buuuuu

Papryki w igloo

Kontonaogrod 15:37, 01 paź 2024