Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 15:54, 26 sie 2025

Jej! Dzięki! Dobre wieści!

Gdybym miała ją zabić to bym ją tu zostawiła…
Makao 16:10, 26 sie 2025

Domek super i położenie też ale 57 km od Ciebie to daleko. Będzie ze 45 min drogi autem.
Kontonaogrod 17:56, 26 sie 2025

Dobra godzina bo przez a4, Zakopiankę a one zwykle są wolne bo zatkane. Zobaczymy. Tato chciał domek nad jeziorem, to nie jest domek nad jeziorem.
Ja bym chciała taki domek w górach ale pewnie pas. Ale popatrzeć i pomarzyć można

Zobaczymy jak sprzedam ten dom tutaj , zapłacę za co trzeba, spłacę kredyt i oddam Tacie i ile mi zostanie (i czemu tak mało
Kontonaogrod 17:58, 26 sie 2025

Chłopaki skończyli dziś bok garażu

I przygotowali kliniec pod drugim bokiem domu

Kontonaogrod 17:59, 26 sie 2025

Hydraulik wreszcie zamontował konsole przyłączeniową

Kontonaogrod 08:30, 27 sie 2025

Podlewanie przed ósmą rano na nowej działce

LIDKA 08:44, 27 sie 2025

Ciągle przesz do przodu. Super że woda jest. Pamiętam moją radość z tego momentu ale większa jednak miałam jak już kibelek ruszył na budowie.

Bardzo fajna ta opaska/chodniczek z granitu.

I te widoki.....do pozazdroszczenia.
I plony też.. jw. ♥️♥️♥️
Kontonaogrod 08:54, 27 sie 2025

Powiesimy kibelek może nawet dzisiaj jak znajdę plastiki przyłączeniowe - były na wierzchu przed malowaniem i nie mam pojęcia czy je gdzieś schowałam czy ktoś zajumał... heh

Dziękuję Jeszcze miesiąc mamy i przeprowadzka

Chłopaki walczą z granitem, jak skończą zamówię ziemię i pana Mirka i chyba ostatecznie ogarniemy bezpośrednie otoczenie domu i wjazd do garażu - byłoby mega
Kontonaogrod 13:17, 27 sie 2025

Meble kuchenne mają być do 2 tygodni max. Zmieniłam gościowi dzisiaj lodówkę bo nie zauważyłam że No Frost dotyczył tylko zamrażarki a nie chłodziarki... niestety ale warstw lodu i przymarzania jedzenia do ścianek już bym nie chciała praktykować...

Dziś będzie elektryk wieczorkiem. Mamy już część lamp np. zewnętrzne wszystkie można już montować. Miał też kupić i zacząć montaż gniazdek i włączników. Na parterze, bo piętro czeka na kolejną warstwę farby - za 10 minut

2go września montaż pompy. Jutro wraca hydraulik nadgonić z wentylacją. Muszę zamówić rekuperator tylko z kasą krucho
Kontonaogrod 17:02, 27 sie 2025

Dynki cierpią bo sucho strasznie