Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 09:50, 07 kwi 2024

Sieję ogórki

sylwia_slomc... 09:59, 07 kwi 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Posadziłam resztę malin. Jeszcze trochę letnich mogłabym stąd wykopać. Może jeszcze rząd ze słupkami zrobimy.

Nowe kury się aklimatyzują. Trochę im zejdzie ale dobrze im idzie

M skosił działkę 7k. W 6 godzin. Masakra

Pamiętam jak u nas na początku koszenie zajmowało mi prawie tydzień i nim skończyłam już trzeba było zaczynać od początku, a pierwsza kosiarka psuła się co chwilę. Hektar w trzy osoby wg mnie nie do ogarnięcia, ale Ty masz tyle energii, że połowę forum byś obdzieliła Tylko pamiętajcie po latach zdrowie siada...
sylwia_slomc... 10:03, 07 kwi 2024

Doczytałam, ze kury już niosą, no powiem szczerze zaskoczona jestem, miejscowi rolnicy narzekali, a sąsiadka wręcz odradzała, że nie warto...
A nie uwierzę by to mówiła w złej woli bo relacje mamy świetne.
Kontonaogrod 11:24, 07 kwi 2024

Kury nie wyglądają specjalnie zdrowo. Są też mniejsze niż moje roczniaki. Dziś już 2 jajka. Zabieram od razu bo stare kury je dziobią. Też myślałam że długo im zajmie żeby się zaaklimatyzować ale wygląda na to że będzie szybciej niż z młodzieżą.

W przyszłym roku wolna część będzie zaorana I obsiana, no I kupimy traktorek jak będzie gdzie go trzymać. Roboty będzie mniej mam nadzieje. Już bym to zostawiła I kosiła 2x w roku ale jak M chce... to on kosi, stihlem. Wykosił, powtórka za 2-3 tygodnia...
Kontonaogrod 12:24, 07 kwi 2024

Szachownice

Susan

Rojodziejowa 12:36, 07 kwi 2024

Mnie dziady bakłażany nie wyszły. Ale może i dobrze, bo nie wiem, czy bym je miała gdzie dać
Kontonaogrod 12:40, 07 kwi 2024

Asia moje podzieliły los pomidorow I papryk, czyli majã 1cm wysokosci I polowa padła. Wièc ten tego

Moze te zimowane wystarczą
Kontonaogrod 14:51, 07 kwi 2024

Zabraklo mi paletek, nic wiecej nie wysiewam sloneczniki sprzed tygodnia juz kielkuja

Dosialam grochu w miejsca gdzie nie wykielkowal. Wysadziłam tatsoi do gruntu I mimo ze podlalam to jest tak cieplo ze zwiedła. Zobaczymy czy sie przyjmie.

Wypielilam polowe rabaty od sąsiada, moze jutro dosadze tam naparstnice z warzywnika. Strach ruszac jsk jest tak cieplo..

Igloo ogarniete, wysialam 2 rodzaje ogórkow szklarniowych I podlalismy razem z baklazanami. Teraz je podlalam ponownie bo w igloo 30 stopni ...

3 jajka dzis tez od nowych kur z odzysku. Zakopaly sie w ziemi I smaza sie na sloncu ostatni raz jak sprawdzalam. Dalam ogloszenie o sprzedazy jajek bo 6-8 dziennie nie przejemy

Wysadziłam w doniczki sadzonki irysow ktore dostalam w ubiegłym tygodniu. Chciałabym miec miejsce na działce zeby moc cos juz sadzic ale niestety daleka droga...
Fajny dzien, mmmmm
Juzia 16:08, 07 kwi 2024

Ale widok z wykusza to masz kapitalny!
Kontonaogrod 16:24, 07 kwi 2024

Przestrzeń. Będę się musiała przyzwyczaić

Teraz mam ten sam widok ale pomiędzy przewodami napiècia I domami więc to nie to samo. Trochę dziwnie ale chyba lepiej

Druga taczka chwastów dzisiaj. Tym razem z warzywnika. Miejsce żeby coś wysiać ale zadowolić się muszę wysiewami w tunelu do przeniesienia do gruntu później bo wysiane teraz ogórki czy fasolka padnie przy jakimkolwiek mrozie...