Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Patrycja_KG_Lu 21:43, 05 kwi 2024

Kontonaogrod napisał(a)
Extra! Pewnie ze dadza. Co 50-60 cm posadz. Wykopuje dolek, usypuję górkę na jego srodku o rozkladam korzenie. Zasypuję tak zeby stozek wzrostu nie byl glebiej niz kilka cm pod ziemia. Ubijasz troche, podlewasz I gotowe

Dzięki za porady. Zrobię foty z sadzenia jutro.
Kontonaogrod 07:31, 06 kwi 2024

Pierwszy raz mam takie kury. Roczne. Jedzą. Noc przetrwały. Jajka zniosły w klatce transportowej wczoraj... wiec jestem dobrej mysli?
Zielonknozek brak. Bylam umowiona z gosciem spod Rzeszowa I mialam kupic 5tygodniowe I nasza Ela miala je podchowac I dla mnie, sle gosc musial je aprzedac komu innemu bo sie nie odzywa... beda zwyczajne czerwone kury Rossa. Mysle ze pare tygodni I odrosną im pióra. Żal mi się ich zrobiło. Mają smutne oczy i nie pachną specjalnie dobrze... moje kury nie śmierdzą kurami... Zrobiłam dobry uczynek.

Pozdrawiam Was

Kontonaogrod 08:20, 06 kwi 2024

Znalazlam bilety na ferie za rok buahaha

Warszawa-Szanghaj I wiza tranzytowa (zwiedzanie do 3 dni za darmo), Filipiny/Manila i np Cebu albo Palawan, Tajwan-Tajpej i powrót przez Szanghaj do Warszawy. 2 tygodnie. Hmmmmmm
Kontonaogrod 13:20, 06 kwi 2024

Trawa się kosi

Styrodur za 10tys. Do ocieplenia fundamentów domu

Połowa borówek posadzona I rządki mi się skończyły. We wtorek będzie koparka poproszę pana Mirka o nowe

Kontonaogrod 16:45, 06 kwi 2024

Borówki posadzone I zazrębkowane. Jeszcze 17 doniczek zostało ale nie mam miejsca

Fundamenty prawie skończone, w poniedziałek ocieplenie, we wtorek zasypywanie

Stajnia

Kontonaogrod 16:47, 06 kwi 2024

Dom I wisząca kanalizacja

Widok z wykusza

Kontonaogrod 16:51, 06 kwi 2024

Posadziłam resztę malin. Jeszcze trochę letnich mogłabym stąd wykopać. Może jeszcze rząd ze słupkami zrobimy.

Nowe kury się aklimatyzują. Trochę im zejdzie ale dobrze im idzie

M skosił działkę 7k. W 6 godzin. Masakra
AgaBoso 17:24, 06 kwi 2024

Ale będzie jedzonka
Kontonaogrod 20:44, 06 kwi 2024

Taki jest plan ale pod warzywa trzeba bedzie kawałek przerobić z obornikiem, zrębkami, kompostem, dużą ilością czejoś bo w rej glinie niemożliwością byłoby coś posiać...
Kontonaogrod 08:56, 07 kwi 2024

Idę skończyć kopać w igloo. Zastanawiam sie nad włókniną jak do tej pory czy olać I walczyć z chwastami? Chyba jednak włóknina...

Szok pierwszy raz w życiu udało mi się przezimować bakłażany na parapecie. Kwitną!

Teraz jak będzie jeszcze mróz I je szlag trafi to będę zła

Kurki dobrze, 5 sztuk i od razu pierwszego dnia 3 jajka. Szok bo myslalam ze im zajmie kilka tygodni zeby dojsc do siebie...

Milego dnia!