Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 19:33, 15 lip 2026

No taki dżem właśnie tylko mało cukru, do mięsa pieczonego miał być dobry. Ale mimo cukru było czuć ten skwaśniały smak. Może za mało cukru tyle że nie byłam pewna czy to nie skwaśnieje do zimy przez te fermentujące częściowo owoce…
LIDKA 19:49, 15 lip 2026

Żeby dzieci miały lepiej niż rodzice to chcą wszyscy rodzice.
Kontonaogrod 20:31, 15 lip 2026

Taki plan
Kontonaogrod 21:27, 15 lip 2026

Jak młoda się dostanie na medycynę do Katowic lub Rzeszowa to tam pójdzie. Jeśli nie to pójdzie na analitykę do Wrocka

Bez poprawiania chemiii i próbowania za rok

Co będzie to będzie

W sumie ok

Po analizie jeśli ją skończyć są fajne perspektywy. I lepsze we wrocku niż w Białymstoku. Mieszkanie sobie zmieni jak zarobi. I po problemie

sylwia_slomc... 21:59, 15 lip 2026

Matka wrzuć trochę luzu. Rodzice mają swoje plany i wyobrażenia wobec dzieci, a dzieci jak dorosną i tak robią po swojemu i mają do tego prawo. Moi chłopcy maturę zdali od strzała, a na studia nie chciał iść żaden. Zawsze jeszcze mogą. Ale powiedzieli obserwując swoich rówieśników co poszli i skończyli, że nie potrzeba Im studiów żeby siedzieć w sklepie za kasą. Starszy pracuje w zawodzie jest geologiem( młodszy nomen omen też geolog)zarabia dobrze, zadowolony, po drodze zaliczył pół roku na platformie wiertniczej na Bałtyku. Do niczego Mu studia w tym zawodzie nie potrzebne, wszyscy patrzą na doświadczenie, a nie papier. Młodszy w zawodzie choć mógłby nie przepracował ani dnia. Poszedł w muzykę. Pracował już w różnych branżach. Generalnie lubi robotę z ludźmi. Angielskiego nauczył się w pracy nie w szkole. Wybrał inna ścieżkę zawodową niż starszy brat. Mają prawo przeżyć życie po swojemu i dokonywać własnych wyborów. Tak jak i my dokonywałyśmy własnych choć czasy i możliwości były o wiele mniejsze. Skąd możemy wiedzieć co będzie za 5,10, czy 15 lat i jakie zawody będą dobrze płatne.
Kontonaogrod 22:01, 15 lip 2026

No i super

Młoda chce iść na studia nie chce iść do pracy

Plan jest. Zobaczymy jak wyjdzie