Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Judith 14:56, 15 lip 2026

Dziwne, że kazali zostawić oryginał w Białymstoku...
Z tego, co teraz sprawdziłam - we wszystkich interesujących nas uczelniach w Warszawie potrzebna jest kserokopia i oryginał wyłącznie do wglądu do potwierdzenia za zgodność...
Kontonaogrod 15:07, 15 lip 2026

Super, jak ktoś będzie teraz wymagał tylko odpisu a oryginał do wglądu to też nie złoży bo oryginał w Białymstoku

cud miód i orzeszki

ja mam dosyć, szczerze. a mam wspierać dziecko.
Judith 15:12, 15 lip 2026

Nie, no jak ktoś wymaga odpisu, to już nie wymaga oryginału.
Jak to zgrabnie napisali na stronie UW: kserokopia to nie odpis .
I wyluzuj się trochę, żebyś troską nie zadusiła .
Ja po początkowym zamęczaniu powiedziałam - jestem i pomogę ze wszystkim, gdy będziesz potrzebować pomocy. W każdej chwili. Tylko daj znać, a ja jestem.
Trudne . Ale możliwe .
Polon 15:13, 15 lip 2026

Skoro tak woli, to tak wybrała.
Spoko, będzie dobrze.

Może zastanowić się teraz na spokojnie to jeszcze ewentualnie wchodzi w grę i sprawdzić co tam trzeba złożyć.

Widać tak miało być i należy się cieszyć
LIDKA 15:19, 15 lip 2026

Ale macie kołomyję z tymi studiami .
Za duży rozstrzał kierunków.

Psychologia jest np w Poznaniu na 4 uczelniach . Absolwentów dużo ale żeby robić w zawodzie to jeszcze trzeba chcieć i ciągle się uczyć.
Będę mieć dwóję psychologów w najbliższej rodzinie . Synowa jest na 5 roku a siostrzeniec na 4.
Będzie miał nas kto terapeutyzować przy świątecznym stole.

Mój syn parę lat temu wybral 4 kierunki i aplikował. Wszędzie go przyjęli ale te kierunki też były logistyczne lub bardzo pokrewne. Miał sprecyzowane marzenie o konkretnych studiach.
Miasto nie miało tu znaczenia.

A poważnie jeśli Młoda poważnie myśli o medycynie to niech wybierze kierunek najbardziej pokrewny i próbóje za rok.
Znam doskonałą lekarkę która dopiero za 5 razem dostała się na medycynę ale to było w czasach kiedy trzeba było zdać egzaminy wstępne. Przez te 5 lat skończyła 2 inne kierunki w tym pielęgniarski.

Kontonaogrod 15:28, 15 lip 2026

najlepsze jest to ze ona na tę psychologię się zapisała tylko żeby poprzepisywać przedmioty bo chce medycynę za rok. "Mamo ja nie chce być psychologiem"

dla mnie bez sensu, po co zaczynać w takim razie?

Właśnie dostała wyniki - dostała się do Wrocka na analitykę medyczną. Wywaliło im serwery i nie wiadomo do kiedy papiery trzeba uzupełnić i czy się zadowolą odpisem

szczerze? nie chce mi się już

no właśnie na to wygląda że vet miał być dupochronem bo go jej skutecznie obrzydziłam

w zasadzie to chyba zła jestem na siebie bo mogłam od samego początku cicho siedzieć i niech robi co chce???
LIDKA 15:34, 15 lip 2026

Mogłaś ją motywować i tak zrobiłaś. Ona musi sama wybrać a Ty nie sugeruj i nie namawiaj.
Pójdzie tam gdzie wybierze a jak jej medycyna nie wyleci z głowy to jej pomóż poprawić tę chemię znaczy zapłać za korki i niech próbóje za rok.
A rok na innym kierunku to rok do przodu. Będzie madrzejsza i bardziej dojrzała i może życiowe wybory będą szły łatwiej.
Judith 15:37, 15 lip 2026

Kontonaogrod napisał(a)

Właśnie dostała wyniki - dostała się do Wrocka na analitykę medyczną. Wywaliło im serwery i nie wiadomo do kiedy papiery trzeba uzupełnić i czy się zadowolą odpisem

Tu masz info - wrzuć na luz, zadowolą sie
https://rekrutacja.umw.edu.pl/dokumenty/
Kontonaogrod 15:38, 15 lip 2026

LIDKA napisał(a)
Mogłaś ją motywować i tak zrobiłaś. Ona musi sama wybrać a Ty nie sugeruj i nie namawiaj.
Pójdzie tam gdzie wybierze a jak jej medycyna nie wyleci z głowy to jej pomóż poprawić tę chemię znaczy zapłać za korki i niech próbóje za rok.
A rok na innym kierunku to rok do przodu. Będzie madrzejsza i bardziej dojrzała i może życiowe wybory będą szły łatwiej.

I tego się trzymajmy
LIDKA 15:38, 15 lip 2026

Jeszcze jedno chciałam powiedzieć.
Oceny przepisują czasami i niektórzy wykładowcy pod warunkiem że programy są podobne albo że jeden profesor uznaje drugiego. Albo że przedmioty są na różnych kierunkach tej samej uczelni. To trochę loteria jest. Nie ma się co na to nastawiać .