Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Nowa działka, nowe wyzwania, nowi my ;)

Kontonaogrod 16:00, 15 lip 2026

Ale mnie jest, bo jej tatuś płaci groszowe alimenty i ma w dupie. Rata kredytu jest niższa niż płacenie komuś za wynajem...

dojeżdżać z domu nie będzie, musi gdzieś mieszkać...lepiej płacić raty za kawalerkę na własność, docelowo, niż 5-6 lat komuś za najem...
Juzia 16:06, 15 lip 2026

Ale kredyt raczej nie na 5 lat?

Ja najlepsze wspomnienia mam z akademika.
A też jestem introwertyk

A pytałaś ją w ogóle gdzie chce mieszkać?
Polon 16:06, 15 lip 2026

No to witaj we Wro
Kontonaogrod 16:20, 15 lip 2026

Kredyt na 10 lat, ale mieszkanie dla niej. Za 11 idę na emeryturę

Na to wygląda że we Wrocku. Potem sobie sprzeda, dołoży i kupi coś lepszego. Trudno.

Nie chce mieszkać w akademiku. Nie chce mieszkać w wynajętym pokoju. Stąd pomysł z mieszkaniem dla niej, co nie jest pozbawione sensu. Tyle że we Wrocku jest niestety tak drogo jak w Krakowie

nadal mam nadzieję na Rzeszów albo Kato

W piątek wyniki będą już wszystkie, będzie wybierać

Problem jest taki że składała papiery na medycynę bo tam chciała. Białystok. Katowice. Potem okazało się że chemię zawaliła więc złożyła do Rzeszowa bo większe szanse się dostać. I wszystkie dupochrony dookoła ma które miała szansę żeby przejść rekrutację.

I teraz się dostaje wszędzie tylko nie tam gdzie chciała iść

Może powinna iść na rok do pracy zamiast iść gdziekolwiek

LIDKA 18:00, 15 lip 2026

Za dużo gdybania . Do piątku zamknęłabym temat a w piątek bym z nią siadła i rozważyla wszystko jak już będzie wiadomo gdzie i na co się dostała.

Masz ja jedna i to na niej skupiasz całą troskę i zmartwienia . A jak ma choćby 10 proc Twoich genów i charakteru to sobie poradzi. Tylko jej na to pozwól.

Z tym mieszkaniami za daleko wybiegasz chyba. Ogólnie lokata w nieruchomości to dobra opcja ale czy ją to nie przytłoczy trochę? I tak cały spadek kiedyś będzie jej u mnie będaą się musieli dzielić
Kontonaogrod 18:11, 15 lip 2026

Jaki spadek. Zamierzam wszystko wydać zanim umrę

Teraz dostanie mieszkanie której jej spłacę i sajonara potem sobie będzie radzić - na początek będzie ustawiona i będzie jej łatwiej

Myślę że kasa na początku drogi i nie pakowanie dzieciaka w kredyt hipoteczny na 30 lat jest lepsze niż każdy spadek. Że przytłoczy ją to? Myślę że da jej spokój. Pamiętam budzenie się u boku ex męża i sprawdzanie po ile dziś franki stoją. Nie polecam

Wróci, pogadamy, w piątek usiądziemy i zrobimy listę za i przeciw. I się zobaczy

Masz rację, mam ją jedną, pewnie za bardzo się na niej koncentruję. Chciałabym żeby wyszła na ludzi i miała lepiej w życiu

Ciągle balansuję pomiędzy pozwoleniu jej na wszystko i byciu samopas a nadmiernym kontrolowaniu. I tu pewnie mogłam doczytać że oryginały i żadne odpisy. Nawet by mi to do głowy nie przyszło, bo po co te odpisy są???
Kontonaogrod 18:52, 15 lip 2026

Dziś rekord ogórków myślę że z 5kg jednorazowo
W najstarszym I chyba najbardziej wykończonym wiaderku

Dereń jadalny

Malina japońska bardzo lubię, zjadam z krzaka

Polon 19:18, 15 lip 2026

Co robisz z dereni? Bo chyba się doczekam i będę miała w tym roku pierwszy raz
Kontonaogrod 19:21, 15 lip 2026

Jej!

Zwykłe ptaki są pierwsze Ale czasem uda się trochę zamrozić i potem M robi z nich nalewkę.

Kiedyś próbowałam zrobić sos do mięsa ale trudno to ogarnąć bo dereń jest najlepszy jak owoce opadną ale wtedy prawie fermentują. I sos mi wyszedł niedobry. Zalane alkoholem nawet jak zaczynają fermentować to nadal są ok
Polon 19:31, 15 lip 2026

Dżemu nie próbowałaś?

Nalewki nigdy z niczego nie robiłam jeszcze. Chyba będzie nowa sprawność