Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hirutkowy raj:))

Hirutkowy raj:))

Krys 22:26, 17 gru 2013

Bogdzia napisał(a)
Krysiu jak gołąbki sie udały?

Bożenko gołąbki zrobiłam z białej kapusty są bo jeszcze kilka na jutro smaczne ,ale ze mnie kiepska kucharka raczej wole gołąbki nitko zaplątac bo inaczej farsz wymyka się Mięsne gołąbki są twardsze a może do tego farszu tez powinnam dodać jajko?
Bogdzia 22:34, 17 gru 2013

Krys napisał(a)

Bożenko gołąbki zrobiłam z białej kapusty są bo jeszcze kilka na jutro smaczne ,ale ze mnie kiepska kucharka raczej wole gołąbki nitko zaplątac bo inaczej farsz wymyka się Mięsne gołąbki są twardsze a może do tego farszu tez powinnam dodać jajko?

Ja nie dawałam ale można i dac. Jak kasza była za rzadka to trzeba było ja na sitko i dobrze odcedzic. To takie postne jedzenie albo dla urozmaicenia , z mięsem bardziej wolę jesli maja byc częściej.
Mala_Mi 18:48, 18 gru 2013

Skromne wcale nie znaczy, ze brzydkie, bo skromne potrafi być bardzo ładne

Ja też mam dość fachowców i na dzień dzisiejszy mam dość fachowców we własnej osobie.. remont poddasza końca nie ma

BO jak się robi samemu dla siebie to bardzo dokładnie .... wada i zaleta.. no i robimy z doskoku, bo są też inne obowiązki.. wiec też wada, bo sie to ciągnie jak flaki z olejem
Bogdzia 18:57, 18 gru 2013

Pozdrówka Krysiu.
AgnieszkaBK 00:20, 19 gru 2013

Krys napisał(a)
Moje skromne ozdoby na placu budowy

Krysiu, śliczne ozdoby i bardzo eleganckie Pozdrawiam
Krys 22:24, 19 gru 2013

Mala_Mi napisał(a)
Skromne wcale nie znaczy, ze brzydkie, bo skromne potrafi być bardzo ładne

Ja też mam dość fachowców i na dzień dzisiejszy mam dość fachowców we własnej osobie.. remont poddasza końca nie ma

BO jak się robi samemu dla siebie to bardzo dokładnie .... wada i zaleta.. no i robimy z doskoku, bo są też inne obowiązki.. wiec też wada, bo sie to ciągnie jak flaki z olejem

Ania święte słowa
Krys 22:25, 19 gru 2013

AgnieszkaBK napisał(a)

Krysiu, śliczne ozdoby i bardzo eleganckie Pozdrawiam

Agnieszka dziękuję
Milka 14:36, 20 gru 2013

Bardzo ładnie Krysiu światecznie
Osobiscie zawijam gołabki w liscie kapusty wloskiej, jakos mi lepiej i jest inny smak
Bogdzia 17:06, 20 gru 2013

We wloską sie łatwiej zawijac ale wolę smak białej.Pozdrówka.
Margarete 23:34, 22 gru 2013

Krysiu,
odpowiadam w kwestii sledzików to ja mieszam wszystkie elementy razem czyli kawałki śledzia, cebulke ogórek kwaszony i jabłko = wszystko pokrojone pokrojone w kostke. Dolewam smietany ( wersja dla dietujacych z jogurtem greckim, gestym - ale juz nie tak dobra..) daje dość duzo pieprzu i czasem niedużą łyżkę majonezu dla podkreslenia smaku. Smacznego !

Twoje dekoracje jak je nazwałas " na budowie" sa bardzo sympatyczne i dodają magii domowi w ten świąteczny czas.

Życzę ci aby te święta były dla was jeszcze bardziej magiczne , jeszcze więcej radości czerpcie ze spedzonego razem czasu przy choince, niech was oczarują smaki wigilijnego stołu a Mikołaj zasoczy obfitościa upominków.
Buziaki !
M.