Danusiu ona tam nie będzie sama , ale na wszystko potrzebne plany i kasa. W ogrodzie w Pradze wiele lat temu widziałam gunnerę posadzoną na trawniku jako taką wielką wyspę ....ogromna była i robiła ogromne wrażenie, była tam soliterem......chcę podobnie choć moja ma sąsiedztwo bliskie innych roślin tylko one jeszcze wszystkie są mikrusie

Cenię sobie Twoje rady bardzo

Dałam ją tam ponieważ nie ma bezpośredniej konkurencji pokarmowej i do wody, a w naszym przypadku to ważne bo jesteśmy bez nawadniania i raczej będzie tak musiało pozostać, cienia u mnie na razie jak na lekarstwo , światła ma pod dostatkiem, a wiadomo , że jak podrośnie jeszcze to ten namiot będzie musiał być ogromny. Roślin u mnie potrzeba duuuuuuużo wiem i staram się dzielić co mogę, drzew już posadzonych duuuuuużo licząc te tuje co mają wiatr zasłonić dołem to ok 300 szt już rośnie , dużo krzewów.....tylko potrzeba czasu , żeby ten szkielet urósł....dopiero wtedy efekt będzie , a tak to na razie mam lądowisko

Testuję jeszcze , którym roślinom będzie u mnie najlepiej i tych się potem zamierzam trzymać.