Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Początki w Kruklandii

Początki w Kruklandii

Mala_Mi 21:21, 09 mar 2014

U mnie płotki śniegowe sie sprawdziły.... są na dachu w 2 rzędach, aby śnieg nie urwał.. można dać tylko w miejscu strategicznym. Zamówiłam tanio na allegro, a eMuś zamontował.. i mam teraz przedogródek.. a nie stertę drabin na zimę..
KasiaWB 21:22, 09 mar 2014

Justynko, czy jak śnieg spada z dachu w tym miejscu to spada bezpośrednio na cały ten prostokąt wyżwirowany?
Juzia 22:03, 09 mar 2014

KasiaWB napisał(a)
Justynko, czy jak śnieg spada z dachu w tym miejscu to spada bezpośrednio na cały ten prostokąt wyżwirowany?

Na połowę. Pod samym domem jest trochę bezpieczniej.
Juzia 22:05, 09 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
U mnie płotki śniegowe sie sprawdziły.... są na dachu w 2 rzędach, aby śnieg nie urwał.. można dać tylko w miejscu strategicznym. Zamówiłam tanio na allegro, a eMuś zamontował.. i mam teraz przedogródek.. a nie stertę drabin na zimę..

Ania ale Ty masz chyba parterowy domek co? Czy źle kojarzę?
U mnie dach ma większy spadek.
Syla 22:20, 09 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

Wiedziałam
Muszę się z tym przespać

Syla a bukszpany dać dookoła? Czy tylko ten przód zostawić?

jeśli zdecydujesz się na hortensje to zostaw tak jak jest , przez dłuższy czas tyłu nie będzie widać .... piszesz o dylematach śniegowo dachowych .... w zimie połamie suche badylki , horti i tak do cięcia po zimie ..... dla mnie tak jak pokazałaś jest elegancko

no ale jak się uprzesz to można po literce U czyli dojechać do domku z prawej i lewej strony żywopłotem bukszpanikowym
KasiaWB 22:23, 09 mar 2014

Juzia_G napisał(a)

Na połowę. Pod samym domem jest trochę bezpieczniej.

Jak koniecznie chcesz tam horti to może właśnie w to bezpieczne miejsce? a tam gdzie mniej bezpiecznie to może poprostu byliny? ewentualnie jak chcesz bukszpany czy cisy (może jako jednolita platforma?) to będziesz mimo wszystko co zimę stawiała konstrukcję ochronną ? hmm....
Juzia 22:24, 09 mar 2014

Syla napisał(a)

jeśli zdecydujesz się na hortensje to zostaw tak jak jest , przez dłuższy czas tyłu nie będzie widać .... piszesz o dylematach śniegowo dachowych .... w zimie połamie suche badylki , horti i tak do cięcia po zimie ..... dla mnie tak jak pokazałaś jest elegancko

no ale jak się uprzesz to można po literce U czyli dojechać do domku z prawej i lewej strony żywopłotem bukszpanikowym

Nie no masz rację. Jak z hortkami to zostawię jak jest.
A jak bez hortek, same trawy, to dorobię obwódkę.
Jutro posiedzę na ławce i pomyślę

Dziękować
Juzia 22:26, 09 mar 2014

KasiaWB napisał(a)

Jak koniecznie chcesz tam horti to może właśnie w to bezpieczne miejsce? a tam gdzie mniej bezpiecznie to może poprostu byliny? ewentualnie jak chcesz bukszpany czy cisy (może jako jednolita platforma?) to będziesz mimo wszystko co zimę stawiała konstrukcję ochronną ? hmm....

Pomysły już są. Teraz tylko wybrać
Dziękuję za pomoc
KasiaWB 22:31, 09 mar 2014

aaaaaj.........zobaczyłam tylko zdjęcie tej rabaty żwirowej ) nie wczytałam się )
Juzia 07:29, 10 mar 2014

KasiaWB napisał(a)
aaaaaj.........zobaczyłam tylko zdjęcie tej rabaty żwirowej ) nie wczytałam się )

Spoko...pismo obrazkowe szybciej się czyta