Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Sebek 20:08, 23 mar 2011

Ja także płaciłem 4 zł za prymulki. Zauważyłem, że żółte mają zawsze ogromne kwiaty w porównaniu do innych kolorów, nawet są dwa razy większe.
Pwl 11:43, 24 mar 2011

Syla napisał(a)

Danusiu baaaardzo dziękuje za werbenę . nasionka już czekają , czy ty siałaś prosto do gruntu czy wcześniej do doniczki? .
jak podglądam twój watek to myślę ze potrzeba mi w Krakowie takiego Tracza, ale jakoś sobie radzimy z drożyzną castor. jedynie doniczki mają w dobrych cenach ( tak myślę ), ale kwiatki wywindowali z cenami jak w pewexie, i to samo w obi.

Zgadam się Alinko , małe bukszpany za to cena wielka Byłam w Obi i ku mojemu zaskoczeniu nawet stożki z bukszpanu się pokazały .... jestem w szoku . Chyba że w tym roku to ja odwiedzam piersza sklepy niż większość i dlatego dane mi było to zobaczyć . W zeszłym roku chyba zaspałam .

Sylwia, chyba w Łodzi tak? Byłem tam wczoraj i również byłem zszokowany, drugim szokiem była też cena ale już nie tak pozytywnym A u Tracza raczej na razie nie sezon.. Bukszpany są tam po 4 zł ale w bardzo złym stanie.
shrekol 12:28, 24 mar 2011

Pwl napisał(a)

Sylwia, chyba w Łodzi tak? Byłem tam wczoraj i również byłem zszokowany, drugim szokiem była też cena ale już nie tak pozytywnym A u Tracza raczej na razie nie sezon.. Bukszpany są tam po 4 zł ale w bardzo złym stanie.

Paweł w, którym Traczu byłeś? bo ja byłem i widziałem bukszpany w niezłym stanie i chyba po 2,99 te najmniejsze mają
Pwl 18:21, 24 mar 2011

shrekol napisał(a)

Paweł w, którym Traczu byłeś? bo ja byłem i widziałem bukszpany w niezłym stanie i chyba po 2,99 te najmniejsze mają

Byłem w tym na Retkińskiej
Syla 18:30, 24 mar 2011

shrekol napisał(a)

A ja do Łodzi to mam spory kawał drogi
Gardenarium 18:50, 24 mar 2011

Byłam z Kasią na Broniszach i w Traczu (około 1,5-2 godz drogi).
Chciałam pokazać Kasi to centrum, choć w Warszawie też nie brakuje ładnego towaru z grupy dodatków ogrodniczych, jednak nie w tak wielkiej hali i w takim wymiarze i to pod jednym dachem.
Jeśli chodzi o asortyment roślinny do gruntu, to narazie trwa rozpakowywanie i ustawianie roślin, więc nic nie kupiłam.

W Broniszach zakupiłam hortensje białe 4 szt narazie (niebieskie miały podmarznięte liście), prymulki w ogólnej tonacji kremowo-zielonej no i kurkę, koszyk Garden.
W Traczu kupiłam kolejny sekator, bluszcze i wygodne pazurki. Kiedyś takie miałam i wygodne były.

Wianek z łodyg, może do czegoś mi posłuży?

Instagram Ogrodowiska
Pwl 19:02, 24 mar 2011

Danusiu, czy to drzewo które się lekko wyłania to grab? Strasznie mi się podoba, jest po prostu piękne czy mogłabyś mnie jakoś wspomóc informacjami jak rośnie i jak sobie radzi? słyszałem że można je również przeznaczyć na żywopłoty.

Gardenarium 19:15, 24 mar 2011

Pwl napisał(a)
Danusiu, czy to drzewo które się lekko wyłania to grab? Strasznie mi się podoba, jest po prostu piękne czy mogłabyś mnie jakoś wspomóc informacjami jak rośnie i jak sobie radzi? słyszałem że można je również przeznaczyć na żywopłoty.

Pawle to buk, ale graby także lubię. Przejrzyj kilka stron mojego ogrodu na poczatku, a zobaczysz go w pełnej krasie. Sadziłam go jako już ogromne drzewo, ma piękną korę i pokrój, a wiosną czerwone liście, które potem nieco ciemnieją. Nie lubi jak go się posadzi za głęboko, nawet 5 cm jak się zasypie może zniszczyć to drzewo.

Instagram Ogrodowiska
shrekol 19:28, 24 mar 2011

Hahaha o której byłyście w Traczu? Ja też dziś odwiedziłem go w pod Strykowem widzę, że wspólnie bluszcze nas zainteresowały ale ja je zostawiłem a Ty kupiłaś A odnośnie ogrodu to pewnie jeszcze ze dwa tygodnie na jakieś ciekawe krzewy itp. trzeba poczekać na razie można szybko przebiec przy iglakach
Sebek 19:30, 24 mar 2011

Piękne zakupy, a hortensje jakie duże