Teraz widać, że każdy bez wyjątku ogród musi dojrzeć, zagęścić się, a przede wszystkim trzeba włożyć ogrom przemyśleń i pracy, w każdym standardzie
Teraz Danusiu ogród wygląda świetnie.....
Kolejna wiosna, Wielkanoc. Jak zwykle naustawiałam doniczek, przeróżnych: z prymulkami, bratkami, hortensjami (odkryłam, że super wyglądają w doniczkach), oczarami, ciemiernikami, krokusami.
Danusiu,kto to towarzystwo podlewa? Ja też mam dużo w pojemnikach,czasem jak u Ciebie , w niewielkich i biegam dwa razy na dzień z konewkami i obiecuję sobie-koniec z tym... Dodajesz mi otuchy,no i te doniczki-klasyka z nalotami,takie lubię i nie czyszczę,choć wiem czym.
widzę jak świetną sprawą dla początków ogrodu są doniczkowe kwiaty. ale to chyba każdy z nas przy budowie tak zaczynał .kiedy oglądałam pierwszy raz twój ogród w maji w ogrodzie to myślałam ze jest przewaga zimozielonych drzew i krzewów ale dopiero na forum poznałam prawdziwe oblicze tego ogrodu .widzę tu miłość również do kwiatów.jest wspaniale
Buka sadziłam wielkiego sporo wielkich świerków, stożki z cisa, sporo wielkich kul. Ale wszystko pokażę po kolei, jeśli chcecie zobaczyć całą historię. Wiem jedno, jak się lubi rosliny, to nawet fazę budowy można przyćmić i nie widać "szarakułów". Zasłaniałam, co się dało.