Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 23:34, 16 lip 2011

Kochani, swego czasu, bo prawie rok temu w sierpniu Ogrodowisko stawiało pierwsze kroki, a Was tutaj jeszcze nie było.

Napisałam serię artykułów o planowaniu, projektowaniu i zakładaniu ogrodów. W wolnej chwili bardzo Was proszę o przeczytanie i napisanie komentarza pod artykułami - nie w wątku, czy są one w jakiejś mierze Wam pomocne. Ponieważ mam mieć wykłady na ASP na te tematy, komentarze posłużą do dyskusji studentom. Studenci odwiedzą także mój ogród. Liczę na współpracę i dziękuję bardzo już teraz

oto link do tej serii:
Jak zaprojektować i założyć ogród

Instagram Ogrodowiska
monteverde 23:46, 16 lip 2011

już czytałam, ale sobie odświeżę i dodam komentarz
Gardenarium 23:52, 16 lip 2011

Dzięki Aniu.

Instagram Ogrodowiska
Sebek 09:49, 17 lip 2011

Także je wszystkie czytałem - ale odświeżę sobie i dodam komentarze
goniak 09:54, 17 lip 2011

Ja już coś skrobnęłam
Dokończę wieczorkiem
Gardenarium 10:07, 17 lip 2011

Spodziewam się dziś dwóch gości. Jednym z nich będzie Ewa z mężem (chyba?) "Moja pierwsza hortensja". Relacja będzie, a jakże.
O drugim gościu napiszę jutro

A tymczasem wczoraj nadrabiałam zaległości, czyściłam rabatę po deszczach, roślinki balkonowe. Nie obyło się bez wizyty u Melona Wiesię wyciągnęłam Potem obie ryłyśmy w ogrodach do późna, ja skończyłam po ciemku już podlewanie rośloin Florovitem. Zużyłam dwie bańki 5 litrowe
Mam już zdjęcia

Graham Thomas - niezmordowany

Instagram Ogrodowiska
Sebek 10:43, 17 lip 2011

Czyli Tobie też tak dużo tego florovitu schodzi, bo ja na podlewanie jednego dnia zużyłem pół butelki, ale widzę, że i tak lałem oszczędniej

Komentarze już dodałem 4. A co do części czwartej - kiedy będą zdjęcia z tego ogrodu - bo napisałaś, że zrobisz - a to jedna z moich ulubionych realizacji
anetawi 11:05, 17 lip 2011

Danusiu już kiedyś pytałam, ale chyba przegapiłam odpowiedź. Czy robicie w swoich realizacjach oświetlenie ogrodowe? Masz może jakieś zdjęcia? A może jest artykuł? Widziałam na internecie, że można kupić gotowy zestaw. Jak to się ma do warunków pogodowych (sprzęt)?
Sebek 11:18, 17 lip 2011

anetawi napisał(a)
Danusiu już kiedyś pytałam, ale chyba przegapiłam odpowiedź. Czy robicie w swoich realizacjach oświetlenie ogrodowe? Masz może jakieś zdjęcia? A może jest artykuł? Widziałam na internecie, że można kupić gotowy zestaw. Jak to się ma do warunków pogodowych (sprzęt)?

Tutaj masz na stronie Gardenarium
http://www.gardenarium.pl/oferta/oswietlenie-w-ogrodzie
wątek na ogrodowisku
https://www.ogrodowisko.pl/watek/118-oswietlenie-ogrodu
Oraz artykuł
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/123-oswietlenie-ogrodu
Gardenarium 11:40, 17 lip 2011

Sebek jak zwykle czujny i zorientowany w Ogrodowisku

Natomiast z ogrodu przy rezydencji dodałam teraz kilkanaście zdjęć, ale z tego roku nie posiadam nowych, ponieważ w maju dowierciliśmy tam jeszcze dużych dziur, aby odwodnić rośliny bardziej, a teraz już nie zajmujemy się pielęgnacją tego ogrodu. Właściciel robi to sam, zakupił niezbędny sprzęt i wyżywa się w ogrodzie

Dobrze mu idzie jak wiemy To bardzo dbajaćy o ogród właściciele i przejmują się losem każdej roślinki. Jestem spokojna

Jak zaprojektować i założyć ogród cz.IV - realizacja

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies