Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

ana_art 12:35, 25 lip 2011

Danusiu nie wiem czy dobrze pamiętam czy ty Masz deglazję (obok niej chyba stał grill) i ja formujesz? czy są jakieś tajniki strzyżenia iglaków?
coli 12:39, 25 lip 2011

haika napisał(a)
Danusiu, gdzie w okolicy Warszawy znajdę ładne kulki na patyku z bukszpanu i trzmieliny?

Ładne trzmieliny były w zeszłym tygodniu w Melonie na Puławskiej (po 62zł).
Gardenarium 14:41, 25 lip 2011

Już jest odpowiedź, Trzmielinki są ale kulek z bukszpanu nie widziałam narazie.
Trzmielinki po 36 były zawsze u Grabczewskiego.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 14:43, 25 lip 2011

ana_art napisał(a)
Danusiu nie wiem czy dobrze pamiętam czy ty Masz deglazję (obok niej chyba stał grill) i ja formujesz? czy są jakieś tajniki strzyżenia iglaków?

Tak, dobrze pamiętasz. Nie ma specjalnych tajników. Albo skracasz na rozgałęzieniach pędów, aby mieć naturalny, ale gęsty pokrój (sekatorkiem to robimy), albo tniemy nożycami szpalerowymi aby osiągnąć figurę (topiar). Robimy to wiosną i w czerwcu. Albo tylko raz wiosną.

Instagram Ogrodowiska
myszorek 14:52, 25 lip 2011

Patrzcie jacy oni maleńcy przy tych wielkich wiśniach stoją-jak elfiki!!!

Witam się grzecznie po imprezowym weekendzie
Gardenarium 16:37, 25 lip 2011

Wczoraj także była wycieczka rowerowa, ale bez efektów

Przmierzyliśmy różne bezdroża, aż trafiłam na pustą łakę porośnietą niesamowicie: dzikie róże i pałka wodna

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:39, 25 lip 2011

Niedaleko mojej ulicy jeszcze w sobotę stał sobie dom. A tu w niedzielę proszę jaki widoczek
Zauważcie cóż za precyzja, koparka nie tknęła nawet jednego kwiatka Wszystko ocalało.

Instagram Ogrodowiska
gosik 16:44, 25 lip 2011

Danusi jaki jest twój stosunek do tego reportażu. Włazłam na wujka Google w celu znalezienie roudapu i przez przypadek natknęłam się na ten reportaż:

http://www.era-zdrowia.pl/strefa-toksyczna/chemia-gospodarcza/reportaze-chemia-zabija-nie-tylko-chwasty.html
gosik 16:46, 25 lip 2011

Jesteś szybsza ode mnie....
Gardenarium 16:48, 25 lip 2011

Tak, odpisałam w Twoim wątku. Mój stosunek jest ostrożny. Ktoś podpisał to, co jest napisane na ulotce, że ten środek rozkłada się na pierwiastki występujące w przyrodzie i nie jest szkodliwy. Ja w to wierzyłam. Trzeba to wszystko poczytać, żeby mieć zdanie. Czy to nie jest kolejne "bicie piany" przez dziennikarzy?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies