Danusiu, nie wiem, czy podołałabym prowadzeniu wątku tutaj na forum. Poza tym jest już tyle pięknych ogrodów, rozrośniętych niczym busz. Moj ogród młodziutki i choć staram się kupować większe rośliny, to i tak w porównaniu do Twoich i innych forumowiczów są miniaturowe. Niestety nasze sklepy ogrodnicze nie dysponują tak pieknymi formami krzewów. Jedyne, co mi się udało, to kupiłam strzyżone kule do donic przed drzwi frontowe. Mam też w donicach stożki z bukszpanu, ale są jeszcze małe. Resztę krzewów trzeba sobie formować samodzielnie i prowadzić do oczekiwanych form. Całe szczęście, że chociaż drzewa (lipy, brzozy i dęby) udało mi się sprowadzić w miarę duże (ok.5m). Bardzo trudno o dobrej jakości donice, krzewy i róże. Większość trzeba kupić w internetowych sklepach lub sprowadzać ze szkółek spoza miasta. A niby spore miasto, powiatowe...
Pooglądałam zdjecia z Waszych spotkań i cóż mogę powiedzieć - zazdroszczę niesamowicie

Takie spotkania są bardzo sympatyczne
A do Twojego ogrodu trafiłam szukając w google informacji na temat topiar, formowania krzewów itp.

Jeszcze mnóstwo pracy i dokształacania przede mną w tym temacie.
Zmartwiło mnie też to, co przeczytałam u Ciebie na jednej ze stron, że kule bukszpanowe wymarzają w zimie, mimo donic wyłożonych wewnątrz styrodurem. Czyli co - zabierać na zimę do piwnicy? Hmm, a ja je kupiłam z myślą o tym, że będą dekoracją cały rok, również w zimie.