Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

kelasida 16:21, 17 sie 2011

Przepiekny ogrod wow , i pewnie jestem milionowa ktora to zwykla napisac czy powiedziec hihi

Widac ze strasznie duzo nakladu pracy bylo , czy teraz tez jest duzo pracy? , a moze to tylko "depilacja"?... , pytambo pracuje zawodowo i choc uwielbiam ogrody przepelnione roslinnoscia to martwie sie czy potem podolam:-/
Gardenarium 16:22, 17 sie 2011

moniam napisał(a)
Pani Danusiu,
wracając do tematu trawy, który był nie dawno poruszany, czy mogłaby Pani podać nazwę sprawdzonego przez Panią nawozu jesiennego. Dzisiaj zastosuję już ostatnią dawkę florovitu do trawy. I może czas pomyśleć o zakupie nawozu jesiennego. Dodam, że jest to trawnik założony w kwietniu. I nadal zastanawiam się nad tym czy konieczne jest jego nawożenie potasowo fosforowe, czy może trawa przezimuje równie dobrze bez nawożenia jesiennego.
A tak na marginesie to w przyszłym sezonie zakupię Hydrocomplex, bowiem patrząc teraz na trawę mam wrażenie , że brakuje jakiegoś mikroelementu.

Stosuję Florovit jesienny.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:24, 17 sie 2011

kelasida napisał(a)
Przepiekny ogrod wow , i pewnie jestem milionowa ktora to zwykla napisac czy powiedziec hihi

Widac ze strasznie duzo nakladu pracy bylo , czy teraz tez jest duzo pracy? , a moze to tylko "depilacja"?... , pytambo pracuje zawodowo i choc uwielbiam ogrody przepelnione roslinnoscia to martwie sie czy potem podolam:-/

Przy zakładaniu takiego ogrodu jest najwięcej pracy, docinanie, doprowadzenie do takich kształtów, potem juz z górki, ale nie ukrywam, sporo pracy, jak w każdym ogrodzie który chce się mieć w dobrym stanie, nie mówię idealnym bo tak niestety się nie da. Przykładem - chore bukszpany z powodu mokrej pogody.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:27, 17 sie 2011

Pszczelarnia napisał(a)
Zgadzam się z moją przedmówczynią Piękny, atrakcyjny ogród.
Danusiu, jak zrobić oczko wodne w balii cynowej? Wkopać ją do ziemi i dopiero? Jakie roślinki włożyć? Je się jakoś zabezpiecza na zimę?

Oczka w balii cynowej się nie wkopuje, szkoda.
Ustawia się w ładnym widocznym miejscu, na dno sypie piasek i sadzi np. grzybienie karłowe, sit, drobne roslinki pływające. Miałam kiedyś takie i nawet było w Kwietniku i w dodatkach o wodzie w ogrodzie.

Balię przywiozłam, dziś ją pokażę, ale jest niestety pusta... miałam w niej posadzić hortensje

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:28, 17 sie 2011

Dziękuję Wam za te cudowne pochwały, dostałam skrzydeł i lecę do ogrodu znowu
Obiadek się gotuje

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:30, 17 sie 2011

Monic napisał(a)
Bardzo mi się podobają te Twoje donice przy furtce, Danusiu.
I mech i zaglądające do pięknego ogrodu róża z surfinią . Te pełne surfinie odkryłam dopiero w tym roku - są piękne i jakieś takie starodawne, choć przecież jedne z nowszych odmian ...
Miłego i pięknego, słonecznego dnia Ci życzę

Masz rację, dlatego też je wybrałam, że wyglądają na starodawne

Instagram Ogrodowiska
kelasida 16:32, 17 sie 2011

No tak choroby nie da sie przewidziec ani nawet pogody-wierzysz mi czy nie Dansiu ale w niemczech nie bylo tygodnia w tym roku zeby nie padal deszcz , lata to wogole jak nie bylo tak nie ma , moje rosliny wszystkie maja olbrzymia wilgoc , co niektore byly podtopione a u mnie gleba gliniasta wiec i tak im sie dziwie ze dobrze sie trzymaja :-0
Sebek 16:50, 17 sie 2011

gardenarium napisał(a)
.

Balię przywiozłam, dziś ją pokażę, ale jest niestety pusta... miałam w niej posadzić hortensje

A miało być mini oczko wodne
Gardenarium 17:01, 17 sie 2011

U nas to samo, tylko 7 dni nie padało, a tak to leje
Ogrody pod wodą niektóre.

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 17:03, 17 sie 2011

Sebku, u mnie to jak u Ciebie: sto pomysłów na minutę, już zapomniałam co planowałam, taki mam przerób
Ide wyciągnąć balię spod krzaków

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies