Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

MarekW 21:16, 01 paź 2011

Danusiu to zagęszczenie roślin w Twoim przecudnym ogrodzie to po porostu bajka Zastanawiam się czy na dużej powierzchni - jak u mnie, też to jest możliwe? Jak na razie to tylko pielenie nieustanne, choć są efekty tej pracy, ale też i roślinki malutkie, dookoła każdej sporo pustej przestrzeni i efekt mizerny Wiem trzeba poczekać i będzie lepiej. Ale jak napatrzę się na Twój cudowny ogród to i chęci więcej do pracy i pomysłów coraz więcej - dziękuję bardzo Szefowo.
Matka 21:18, 01 paź 2011

A ja mam znowu odwrotnie: jak się napatrzę na ogród Danusi to w moim się odechciewa cokolwiek robić, bo jakoś nie wierzę(raczej wiem napewno), że mój ogród nigdy nie będzie taki ... cudny
ana_art 21:22, 01 paź 2011

a hortensja jaka różowawa
justi 21:26, 01 paź 2011

Bogda myśl odwrotnie będzie cudny i zrobię to. Pamiętam jedno zdanie , które powiedziała Danusia, a raczej napisała, że pięknie będzie również w ogrodzie z ładną trawą i 1 drzewem, trzeba tylko dbać, kosić, przycinać kanciki i luksus jest.
Powtarzam sobie to często, dbam , mimo tego, że u mnie nie jest jeszcze pięknie.
MarekW 21:27, 01 paź 2011

Bogda napisał(a)
A ja mam znowu odwrotnie: jak się napatrzę na ogród Danusi to w moim się odechciewa cokolwiek robić, bo jakoś nie wierzę(raczej wiem napewno), że mój ogród nigdy nie będzie taki ... cudny

Bogda uwierz że będzie Może nie dokładnie taki sam, ale cudny na pewno.
hanka_andrus 21:28, 01 paź 2011

Bogusiu! Nie zniechęcaj się,popatrz na swoje zdjęcia z wiosny i teraz.......Zobaczysz różnice,a na wiosnę znowu Cię chęć najdzie na jakieś zmiany........Ja też nie myślałam,że będę coś zmieniać w ogrodzie,a jednak......
Wiem,że czasu za bardzo nie masz,ale jak ogród koło domu,to zawsze kilka minut można mu dziennie poświecić,albo chociaż i w weekend.
Gardenarium 21:30, 01 paź 2011

justi napisał(a)
Nie wiem dlaczego, ale z miodem u mnie dziwnie. Miód lubię, ale nie lubię jego naturalnego zapachu. Po prostu jem i nie wącham.

Nigdy nie wąchałam

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:31, 01 paź 2011

hanka_andrus napisał(a)
Danusiu,czy na ostatnich zdjęciach masz werbenę Liliput?
A miód lubię gryczany!

Tak Haniu, to te ostatnie zakupy, nasiona będę zbierać bo ona wydaje mi się lepsza niż ta normalna wysoka

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:33, 01 paź 2011

MarekW napisał(a)
Danusiu to zagęszczenie roślin w Twoim przecudnym ogrodzie to po porostu bajka Zastanawiam się czy na dużej powierzchni - jak u mnie, też to jest możliwe? Jak na razie to tylko pielenie nieustanne, choć są efekty tej pracy, ale też i roślinki malutkie, dookoła każdej sporo pustej przestrzeni i efekt mizerny Wiem trzeba poczekać i będzie lepiej. Ale jak napatrzę się na Twój cudowny ogród to i chęci więcej do pracy i pomysłów coraz więcej - dziękuję bardzo Szefowo.

Mareczku, pielenie to druga moja ulubiona robótka w ogrodzie po laniu wody , ale im gęściej tym mniej pielenia. W dużym ogrodzie trzeba nasadzić wielokrotnie więcej niż u mnie, a to się już zrobi kwota... a skąd taką wziąć?

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 21:34, 01 paź 2011

ana_art napisał(a)
a hortensja jaka różowawa

Tak, bo to jedyna Vanille Fraise, na próbę posadzona, trochę za różowa?

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies