Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Pszczelarnia 12:01, 03 paź 2011

Danusiu,
trawy są absolutnie fajne. Jak się tak zagapię na Twój ogród to potem mam ochotę zagęszczać, co nie jest dobrym pomysłem na razie.
Danusiu, możesz zerknąć do mnie? Mam pytanie drzewiaste, konkretne. Nie wiem czy iść w egzotykę czy w naturę.
Sabinka 12:01, 03 paź 2011

Witam serdecznie,

Danusiu rece mi opadaja jak patrze na to "cos" co ja niby mam w swoim ledwo zaczetym ogrodzie a na to co Ty wyczarowalas swoja zlota i magiczna rozdzka!
To jest tak pienke! Masz cudowny zakatek na ziemi!
Jestes utalentowana i wiedza twoja to wspanialy dar!
U Any ogrod rosnie w oczach, a u Ciebie to juz wlasciwie raj na ziemi.
Ehhh...
Ana poradzila mi bym zalozyla swoj watek, ale co tu zakladac przy takich fachowcach, ja nawet nie znam roslin..nie mowiac o podstawach.
Posylam Wam wszystkim buziale! Danusiu jestes cudowna!
Ana 12:29, 03 paź 2011

Sabinko - napiszę tobie i tu zakładaj!!! Ja jeszcze w kwietniu nawet nie wiedziałam co mam posadzone u siebie - Ogrodowiczanie wszystkiego mnie nauczyli Jak bedziemy widzieć co masz to bedziemy podpowiadać
Sabinka 12:33, 03 paź 2011

Kochana jestes! Naprawde!

Jeszcze nie mam za wiele bo duzo pracy w domu, ale uwierzcie mi ze sama posialam trawe. To "posianie" trawy to nie tylko to, przed posianiem to byly dziury w terenie, kamienie, chwasty...to wszystko robilam grabiami i lopata i sie udalo, nie ma super efektu ale przynajmniej mozna wyjsc do ogrodu.
Nie ma jeszcze za wiele bo dopiero rok jak mieszkamy ale do przodu.
Na razie sobie posadzilam bukszpaniki i cos stozkowego do cisu podobnego chyba....ale co to jest to nie wiem...
Wlasnie zrobilam fotki i zakladam watek Anulko kochana! Jestem na poczatku wiec trzeba mi mowic gdzie mam prad pociagnac , swiatla zrobic etc....
Dom nie jest otynkowany, czekam na przyszly rok bo chcielismy teraz to zrobic ale boje sie ze z zima moze roznie byc..!
justi 12:35, 03 paź 2011

Ja odnośnie hortensji Limelight 2 grosze dołożę. Kupiłam 2 do tej pory, jedna rok temu, jedna w tym, tez były marne po 12 zł, ale jak pięknie odżywają i po roku widać różnicę. Teraz żałuję, że nie kupiłam więcej. Jak jeszcze będą to dokupię.
grapaka 12:36, 03 paź 2011

W katalogu wysyłkowym widziałam limelight po 23 super na fotce. Hortensja Reinhy Vanille Fraise 27. Annabelle po 18 i Invinciblle 29 oraz hydrangea you and me together 30zł
wszystkie pozycje minus jeden grosz
boguslaw_r_ 15:31, 03 paź 2011

Danusiu droga posłuchałem Twojej rady i w końcu zdecydowaliśmy na "kandelabry" tak ładnie to opisałaś że będzie żywopłot Z BUKA. Jutro będę sadził i będzie 95 % ogrodu skończone, będą zdjęcia, bardzo chciałbym poznać Twoją opinię pozdrawiam b serdecznie .
Pszczelarnia 15:37, 03 paź 2011

Bogusławie, żywopłot z buka jest cudny. Nawet zimą trzyma liście. Choć nie wiem, co to są kandelabry w ogrodzie ...?
Martek 17:42, 03 paź 2011

Danusiu ratunku ,błagam jak jesteś zajdź na mój wątek,a może ktoś inny mi pomoże ludzie wkopuje cisa ,a zaraz ciemności mnie zastaną Z góry dziękuję
Martek 17:55, 03 paź 2011

Ja też chętnie się dowiem co to ogrodowe kandelabry ...