Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

sara26 19:38, 15 lis 2011

A ja właśnie obejrzałam. Fajnie było zobaczyć Danusię "na żywo".

bociek napisał(a)
Danusiu, niezmiennie zachwycona Twym ogrodem chcialabym zapytac o instruktaz strzyzenia bukszpanu w kulki Pisalas gdzies o szablonie. Czy mozesz wyjasnic jak przygotowac taki szablon?
Spodziewam sie wzbogacic o dwa stare bukszpany na wiosne, ktorych jeszcze nie widzialam co prawda, ale chcialabym je skulkac, tylko nie wiem jak

ja rówinież podpisuję się pod prośbą
anula_wn 19:39, 15 lis 2011

Ewo, na planie ogrodu jest strzałka należy ją nacisnąć

Danusia, cudny ten ogród ! super, że umieścili go i można zaglądać i cieszyć oczy tym przepięknym projektem i jego realizacją
grapaka 19:50, 15 lis 2011

Achte kulebukszpanowe i nie tylko bukszpanowe
Ewa 19:51, 15 lis 2011

Piękny ogród
siaaska 20:50, 15 lis 2011

Miło było zobaczyć Was na żywo Obejrzałam już dwa razy i pewnie jeszcze nie raz wrócę
Piękny ogród. Czy teraz też o niego dbacie czy tym zajęli się już właściciele tej rezydencji?
butterfly 21:03, 15 lis 2011

sara26 napisał(a)
A ja właśnie obejrzałam. Fajnie było zobaczyć Danusię "na żywo".

Danusiu, niezmiennie zachwycona Twym ogrodem chcialabym zapytac o instruktaz strzyzenia bukszpanu w kulki Pisalas gdzies o szablonie. Czy mozesz wyjasnic jak przygotowac taki szablon?
Spodziewam sie wzbogacic o dwa stare bukszpany na wiosne, ktorych jeszcze nie widzialam co prawda, ale chcialabym je skulkac, tylko nie wiem jak

ja rówinież podpisuję się pod prośbą

To jest nas 3 - również na wiosne będę srzygła mojego olbrzyma.
I mam też cisy i małe bukszpaniki, które muszę wyprowadzić na stożki i kule.

Niedawno podejrzałam w księgarni fajny patent na stożek - stawia sie drabinę nad stożkiem, na górnym szczeblu przywiązuje się sznurek i można obrysować dookoła stożek - w ramiona drabiny już same z siebie wyznaczają kąt

Do małych kul to można wyciąć pół okręgu ale z z takim dużym (mój ma wysokość ponad 1,5m!) to nie mam pojęcia.
zbigniew_gazda 21:04, 15 lis 2011

I co ten Witek narobił - zagrabił liście. Tyle co uciekłaś ze zdjęciami pięknych kompozycji (liście w roli głównej ) .
alinak 21:12, 15 lis 2011

dobry patent na stożek to miskant olbrzymi ścięty i patyki wbite do ziemi w formie wigwamu indiańskiego i związane na wierzchołku
alinak 21:16, 15 lis 2011

ale na kulki to tez bym chciała sposób , bo strasznie się męczę na wiosnę i pasuje żeby moje były równe , anie są . już się zastanawiałam , czy nie zrównać ich Danuś w żywopłotek wstawię u siebie , możesz zerknąć ?
Gardenarium 21:20, 15 lis 2011

Bociek, swoje i nie swoje kulki tnę bez szablonu. To łatwiejsze niż Ci się wydaje. Na wiosnę zamieszczę instrukcję zdjęciową z cięcia niekształtnego bukszpana. I robienie kulki z kilku sztuk.

A nich mnie, jesteś z Mazowsza, to może najazd będzie na robienie kulek

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies