Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

ola 14:55, 12 gru 2011

Wciąż zmysłowo i kolorowo, po prostu pięknie. A liście bluszczu lśnią jakbyś je przed chwilą Danusiu przecierała.
Matka 15:01, 12 gru 2011

Danusiu, u Ciebie nawet zimą wiosna na zdjęciachpięknie

Mam pytanko: co to za trzmielina z konwalnikiem?jak się zwie?czy ona nie wymarza na zimę?chyba taką kiedyś miałąm i cała zmarzła
Gardenarium 15:15, 12 gru 2011

Bogda napisał(a)
Danusiu, u Ciebie nawet zimą wiosna na zdjęciachpięknie

Mam pytanko: co to za trzmielina z konwalnikiem?jak się zwie?czy ona nie wymarza na zimę?chyba taką kiedyś miałąm i cała zmarzła

Euonymus japonicus
"Microphyllus Aureovariegatus"

U mnie nie wymarza. Ale nie polecam na odkryty teren, gdzie hulają mroźne wiatry.

Instagram Ogrodowiska
Kocurra 15:48, 12 gru 2011

Chylę głowę przed klasą, szykiem i konsekwencją Twojego ogrodu. Podziwam, jak jest skomponowany i zadbany - jednym słowem- piękny. Chylę też głowę nie tylko przed Tobą jako ogrodnikiem, ale też przed tym, jakim jesteś człowiekiem, jakiego ducha tchnęłaś w Ogrodowisko. Nigdy i nigdzie nie widziałam takiego prywatnego ogrodu w realu. Wiem, że takich komplementów dostałaś Danusiu już mnóstwo, ale nie sposób przeczytać te prawie 900 stron i pominąc milczeniem. Mimo że mój ogród zupełnie ( póki co, póki co !) na to nie wskazuje, mam jednakowoż jakieś poczucie piękna i wobec takiego ideału nie potrafię pozostać obojętna.
Gardenarium 16:13, 12 gru 2011

Wieloszka napisał(a)
To ja Sylwio obok Ciebie... i tak powzdychamy po cichutku razem

To ja idę powzdychać do Wieloszków

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 16:14, 12 gru 2011

ola napisał(a)
Wciąż zmysłowo i kolorowo, po prostu pięknie. A liście bluszczu lśnią jakbyś je przed chwilą Danusiu przecierała.

Aż się dziwię, że takie błyszczące są, przecież samochody przejeżdżają.

Instagram Ogrodowiska
siaaska 18:23, 12 gru 2011

gardenarium napisał(a)

Danusiu jak nazywa się ten bluszcz? U Ciebie na pewno nie wymarza ale myślisz że poradzi sobie na bardziej otwartej przestrzeni?
Będę potrzebować coś zimozielonego, aby zakryć śmietnik myślisz że się nada? Polecisz mi jeszcze do tego coś kwitnącego? Będzie to miejsce gdzie słoneczko grzeje po południu przez kilka godzin, a później cień robi domek.
Pszczelarnia 18:52, 12 gru 2011

Asia, ten bluszcz może wymarzać. Ja mam odmianę o nazwie "Eva" (biało - zielony) i rośnie tylko dlatego, że oplata głazy w zacisznym miejscu, przykrywany śniegiem.
Loosiuu 19:29, 12 gru 2011

Na pewno wymarznie. Nie polecam go na otwarte przestrzenie. Ewentualnie jako okrywowy, ale przetrwa tylko to co będzie okryte śniegiem
Loosiuu 19:37, 12 gru 2011

Szefowo, jaka to odmiana cisa ??On cały był żółty czy to zwykły Taxus baccata 'Elegantissima'?? Zdjęcie z pierwszych stron tego wątku.

Istnieje odmiana cisa wiecznieżółta??

A te doniczki od funkii nie pękają pod wpływem mrozu??