Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Ogród nie tylko bukszpanowy - część I

Gardenarium 18:51, 20 gru 2011

Emisja świątecznego odcinka tylko w TVN Meteo http://majawogrodzie.tvn.pl/21,Gdzie-i-kiedy-ogladac-Maje-w-ogrodzie-w-okresie-swiatecznym,maja-poleca.html

Podaję, bo miło mi poinformować że będzie nadawany ogród nie tylko bukszpanowy
Zapraszam w Święta i powtórki w tygodniu.

Instagram Ogrodowiska
sylllwia 19:07, 20 gru 2011

Super - miło będzie zobaczyć Twój ogród w telewizji, to prawie jakby tam być
Gardenarium 19:35, 20 gru 2011

To nie będą nowe zdjęcia, ale będzie montaż lustra.

Natomiast nowy odcinek szykuje się na wiosnę, przeróbka i nasze spotkanie w czerwcu - Święto Róż - 2 czerwca.

Instagram Ogrodowiska
bociek 19:39, 20 gru 2011

Dzieki Danus za informacje, bede pilnowac Mai, bo czasami mi umyka.
przemekg 20:08, 20 gru 2011

Witam przeczytałem kilka stron i zaniemówiłem z wrażenia, cudo! Ależ tu inspiracji i pomysłów, dobrze że mam więcej czasu teraz, to zatonę w tych 900 stronach . Moje ulubione rośliny w takich zestawiaeniach, róże(ostanio ich nie lubię za te 140kopczykow które usypałem), hortensje,żurawki, hosty itd
Pszczelarnia 20:16, 20 gru 2011

Danuś, jak to do cieplarni (szklarni) powędrowały rośliny? Twój garaż jest najlepszy, ja mogę w nim hibernować!!!!!!!!! Ale parkować czasami gdzieś trzeba. Uzależniona jestem od Twojego wątku - zmykam, bo będzie ... dym w kuchni.
Domi 10:33, 21 gru 2011

gardenarium napisał(a)
Ohoho Szron mnie dziś porankiem przywitał. Było minus 7.

To jest dla mnie WZÓR rabaty: pięknie skomponowane, przycięte, sprzątnięte; wszystko na swoim miejscu, czyściutko, równiutko, trawniczek, chodniczek, wykancikowane, dopieszczone. Wydrukuję sobie to zdjęcie, żeby służyło mi jako motywator do pracy w ogrodzie. Może kiedyś uda mi się przybliżyć do tego ideału.
ewaglen 10:41, 21 gru 2011

Dla mnie też Dominiko Jeśli chodzi o Ciebie, jestem pewna, że nie potrzebujesz specjalnych motywatorów. Sama z siebie jesteś pozytywnie zmotywowana. Naprawdę, jeśli w ogóle, to bardzo niewiele Ci brakuje do tego Danusiowego ideału Chyba nie jestem odosobniona w tej opinii....
Gardenarium 10:52, 21 gru 2011

Ja bym nawet powiedziała, że nic nie brakuje Dla mnie Twój ogród jest idealny, różni się, bo linie są zaokrąglone, a u mnie proste, ale sposób prowadzenia ogrodu jest podobny. Wykancikowane..podocinane, dlatego na Twój ogród Dominiko zwróciłam uwagę
mile mnie połechtałyście tymi pochwałami

Część za podjazdem wiosną zmieni swoje oblicze jak dam radę do końca maja. Chciałabym Was przywitać na Święcie Róż zmianami i całkiem nową aranżacją. Pomysły wciąż krążą po mej głowie, rozmowy z wykonawcą tego pomysłu... także tylko czy czasu starczy? Oto jest pytanie. Może się okazać, że roboty ruszą i dla siebie nie znajdę tych kilku dni..

Instagram Ogrodowiska
Gardenarium 11:36, 21 gru 2011

Rośliny te bardziej wartościowe (laury i ostrokrzewy, a także spirale) i wiekowe w garażu mają trochę ciasno. Jeśli zaczną rosnąć to te przyrosty są takie delikatne. Potem wiosną muszę je obrywać, obcinać i za nim roślina dojdzie do siebie... no to mija dwa tygodnie, muszę poza tym je cieniować po wystawieniu na zewnątrz. Zobaczcie

Tak to wygląda wiosną

A tak, w szklarni mają dosyć światła i tylko je wystawię i gotowe.

Potem po odebraniu wielkie mycie z kurzu. Ach jak to uwielbiam, bo wiosna
W tym roku dodatkowo oddałam tę kulę z bluszczem i dwie kulki spod okna, żeby straty były mniejsze w kulkach.

Instagram Ogrodowiska
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies