Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

barbara_kraj... 17:38, 18 kwi 2012

A u nas wreszcie coś się budzić zaczyna. Po deszczach ciepła wypatrujemy
weronika77 18:00, 18 kwi 2012

Wszędzie zimno, nie tylko u mnie. Z hortensjami ogrodowymi u mnie podobnie. Dzisiaj jedną olbrzymią mąż zabrał mi z oczu, podzielił na cztery i wsadził w nowe miejsce, optymista niepoprawny. Liście będą
ale o kwiatach można zapomnieć. Już się oglądam za następną drzewkową.
monteverde 20:24, 18 kwi 2012

Ircia u mnie trzmielina jeszcze w gorszym stanie po mrozie, a dzisiaj widziałam ,że odbijapozdrawiam
justi 20:35, 18 kwi 2012

ircia napisał(a)

Lobelia ładniutka, teraz to już z górki. Tylko nie wystawiajcie na palące słońce, bo siewki jeszcze delikatne. W domu na słonecznym parapecie jej nic nie bedzie, ale na zewnątrz mi kiedyś spaliło, tak sobie chciałam polepszyć. Myślałam, że cieplo im pomoże, niestety za młode były i spaliło.

Justi - u mnie ciągle stoi na parapecie północno - zachodnim. Czy mam je postawić w miejscu słonecznym? Pamiętam jak mówiłaś, żeby nie wystawiać ich zbyt szybko na słońce.

Tak, na ostre słońce nie wystawiaj młodych siewek.
andziulka 20:41, 18 kwi 2012

Irciu, pięknie u Ciebie, tyle kolorków Nie martw się trzmieliną, bo w tym rokuku wyjątkkowo u wszystkich one pomarzły. Mam ich dużo, wyglądają okropnie, ale jestem spokojna. Przycięłam wszystkie i widzę, że odbijają
ircia 20:42, 18 kwi 2012

weronika77 napisał(a)
Wszędzie zimno, nie tylko u mnie. Z hortensjami ogrodowymi u mnie podobnie. Dzisiaj jedną olbrzymią mąż zabrał mi z oczu, podzielił na cztery i wsadził w nowe miejsce, optymista niepoprawny. Liście będą
ale o kwiatach można zapomnieć. Już się oglądam za następną drzewkową.

Weroniko, ja też m.in. z tego powodu chcę posadzić jakieś odmiany kwitnące na pędach jednorocznych.
ircia 20:45, 18 kwi 2012

andziulka napisał(a)
Irciu, pięknie u Ciebie, tyle kolorków Nie martw się trzmieliną, bo w tym rokuku wyjątkkowo u wszystkich one pomarzły. Mam ich dużo, wyglądają okropnie, ale jestem spokojna. Przycięłam wszystkie i widzę, że odbijają

Mam nadzieję, że dojdą do siebie Andziulko. A co do kolorkw, to rzeczywiście już coraz ładniej w ogrodzie. Musze porobić więcej fotek
ircia 20:46, 18 kwi 2012

justi napisał(a)

Lobelia ładniutka, teraz to już z górki. Tylko nie wystawiajcie na palące słońce, bo siewki jeszcze delikatne. W domu na słonecznym parapecie jej nic nie bedzie, ale na zewnątrz mi kiedyś spaliło, tak sobie chciałam polepszyć. Myślałam, że cieplo im pomoże, niestety za młode były i spaliło.

Justi - u mnie ciągle stoi na parapecie północno - zachodnim. Czy mam je postawić w miejscu słonecznym? Pamiętam jak mówiłaś, żeby nie wystawiać ich zbyt szybko na słońce.

Tak, na ostre słońce nie wystawiaj młodych siewek.

więc zostają na zacienionym parapecie
Dzięki Justi
ircia 20:50, 18 kwi 2012

barbara_krajewska napisał(a)
A u nas wreszcie coś się budzić zaczyna. Po deszczach ciepła wypatrujemy

No to super Basiu, że i Ty doczekałaś wiosny. Czekam na fotorelację
A wracając do moich wątpliwości odnośnie szafirków (pamiętasz? myślałam że wyjdą z nich tulipany ) to miałaś rację! Zakwitły szafirki szerokolistne Są śliczne - zrobię fotkę i pochwalę się
marzena 20:56, 18 kwi 2012

no szybciutko u Ciebie rozwijaja się rośliny myślę, że te trochę wymizerniałe dadzą sobie radę, odbiją, poodcinaj te nieciekawe miejsca i będzie dalej ok
dobrze, że przypomniałaś mi o brunerze, myślałam o niej w tamtym roku, musze kupić koniecznie ...