Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

ircia 19:23, 14 mar 2012

Irenko - masz co pokazać A że na wiosenne "pokazy" u Ciebie trzeba jeszcze poczekać? Ja jestem cierpliwa A Twój ogród o każdej porze roku jest śliczny
justi 19:24, 14 mar 2012

No nie już tulipanki!!! Ależ fajne takie niziutkie. U mnie dopiero wylazły cienkie i małe na 2 cm.
Ale mam kwitnącą doniczkę z żółtymi to mi poprawia nastrój, bo dopiero zaczynają kwiaty się wyłaniać.
ircia 19:28, 14 mar 2012

jotka napisał(a)
Irciu, u siebie rzadko siedzę na działeczce (chyba, że grillujemy) , więc u Ciebie na chwilkę przysiądę. Ale jak znam siebie zaraz mnie poniesie bliżej jakiejś roślinki
Ja część swoich aksamitek wysiewam w kwietniu do doniczek i do tunelu foliowego, a resztę do gruntu na poczatku maja. Tylko te ostatnie często stają sie deserem dla slimaków (większych już nie ruszają).
Aksamitka często wysiewa mi się sama...i wtedy przenoszę ja na właściwe miejsce.

Joluś, a czy warto w ogóle zaprzątać sobie głowę wysiewem aksamitek do doniczek? Czy wysiane w kwietniu kwitną dużo wcześniej?
A przysiadać możesz zawsze i na ile tylko chcesz Pisałam Ci wcześniej, że w tym roku stanie u nas nowa ławeczka Już mamy upatrzoną. Mam nadzieję, że zachci Cię do posiedzenia na dłużej
ircia 19:30, 14 mar 2012

justi napisał(a)
No nie już tulipanki!!! Ależ fajne takie niziutkie. U mnie dopiero wylazły cienkie i małe na 2 cm.
Ale mam kwitnącą doniczkę z żółtymi to mi poprawia nastrój, bo dopiero zaczynają kwiaty się wyłaniać.

Witam Cię Justi Taki maleńki czerwony koniuszek, a jak cieszy!!!!! Narcyze mają już tak duże pączki, że może uda się je jutro podziwiać Podzielę się wtedy z Wami ich widokiem
justi 19:32, 14 mar 2012

Koniecznie fotografuj jak tylko coś się rozwinie U nas w gruncie to jeszcze chyba z miesiąc zanim coś zakwitnie.
ircia 19:33, 14 mar 2012

Aniu, Basiu - ja cierpliwie czekam na wiosnę u Was Wtedy pewnie u mnie nie będzie śladu po cebulowych, a dzięki Wam będę cieszyć nimi oczy i duszę dłużej

ircia 19:34, 14 mar 2012

justi napisał(a)
Koniecznie fotografuj jak tylko coś się rozwinie U nas w gruncie to jeszcze chyba z miesiąc zanim coś zakwitnie.

Obiecuje
ircia 19:36, 14 mar 2012

asc napisał(a)
Irenko....ja tak tylko koniec postów doczytalam..nadrobię w wolenj chwili.... ale u Ciebie już fajnie My teraz cieszymy oczy twoimi krokusikami, a potem Ty pocieszysz naszymi Dzieki Tobie mamy wiosnę dużo dłuższą

No właśnie Aniu!!!! To fajnie, że tak nam się w czasie to kwitnienie rozbiega Dzięki temu mamy zdecydowanie dłuższą wiosnę, później dłuższe lato, piękną długą jesień i......... I stop

ircia 19:40, 14 mar 2012

marzena napisał(a)
Irenko no cudowna wiosna w postaci tych przepięknych roslin

Marzenko - te urzekające pierwsze kwitnienia rzeczywiście poprawiają nastrój Tym bardziej, że zawsze mam wrażenie, że zima się tu nigdy nie skończy. Jest strasznie mroczna i długa
Dlatego teraz tym bardziej doceniam coraz dłuższe dni, słońce i oczywiście budzącą się przyrodę
ircia 19:48, 14 mar 2012

wanda7 napisał(a)
Irenko, to po prostu niesamowite, gdy ze swojego szarego i burego ogródka przychodzi się do takich kolorów i to w dodatku aktualnych. Tobie to dobrze

Witaj Wandziu Cieszę się, że zaglądasz do mnie i mojej wiosny w ogrodzie Niedługo będziemy podziwiać kolory w Twoim ogrodzie. I jestem pewna, że wtedy naprawdę będzie co podziwiać