Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród irci

Ogród irci

ircia 19:11, 13 mar 2012

Marzena2007 napisał(a)
Irciu dopiero do Ciebie zawitałam i jakże żałuję, że tak późno. Zazdroszczę jak wszyscy pięknej architektury i cudownie uporządkowanego sąsiedztwa. Jakże lubię takie osiedla jednakowe stylistycznie -ale dzięki wykończenie ogrodu i powierzchni - różne. Doczytałam, że klimat nie taki przyjazny jakby się wydawało. Myślałam, że bardziej podobny do północnych Niemiec. Widzę jednak, że w ogóle to nie przeszkadza różom i lawendzie.
Z rzyjemnością będę podglądać wiosenne postępy prac w ogrodzie.
I jeszcze przekonałaś mnie definitywnie do przeolejowania tarasu na szary kolor pergole cudowne, gdyby takie można byłoby nabyć w Polsce, ah trochę trzeba poczekać.

Witaj Marzenko! Cieszę się, że odwiedziłaś mnie, bo ja jestem stałym bywalcem Twojego ogrodu Z ciekawością czekam jak będzie piękniał
Klimat u mnie nieciekawy, ale cóż... Lawenda rośnie pięknie i kwitnie całe lato! Nie daje nawet czasu na drugie cięcie późnym latem i rozsiewa się jak chwast Myślę że powodem jest piasek, w którym rośnie i słońce przez cały dzień.
A pergole Marzenko sam robił mój M. Służymy radami, gdybyście się pokusili na takie
ircia 19:13, 13 mar 2012

andziulka napisał(a)

Andziulko - pochwal się tymi meblami!!!

Irciu, mój M robi tego typu ławczki Może to żadna filozofia, ale trochę trzeba przy tym męskiej ręki
Te metalowe elementy kupuje w sklepie ( 1 szt-50zł) zamawia u stolarza odpowiedni wymiar desek, potem je maluje i przykręca do metalowych części. Widziałam w sklepie identyczne, kosztowały 370 zł. Czyli opłaca się zrobić samemu

Andziulko - śliczna ławka i super zdolny M. domyślam się, że z innymi męskimi pracami w Waszym ogrodzie nie ma problemu Super Wykorzystuj go, dopóki che mu się coś robić
Bogdzia 20:20, 13 mar 2012

Witaj Irenko co tam u Ciebie w ogródku słychac?
ircia 20:29, 13 mar 2012

noemi napisał(a)
Irciu dzień dobry zaglądam i nadrabiam zaległości ... tą szarością to i mnie zaraziłaś ... w tym sezonie poprawiam moją drewutnie i mam zamiar przemalować ją na szary kolor i zmienić też kolor dachu , żeby pasował do szeregówki ... zanim trafiłam na ogrodowisko to nie widziałam pewnych rzeczy ... tarasu chyba nie uda mi się przemalować , bo to kompozyt , ale te szary kolor jest świetny

Witaj Noemi Dawno Cię u mnie nie było, więc tym bardziej się cieszę Ten szary (w zasadzie to taki niebieski grafit) też bardzo mi się podoba, chociaż miałam obiekcje. Skłaniałam się bardziej do brązu - mamy wykończenie tarasu w brązowym drewnie, w szczycie domu też brązowe wykończenia. M. jednak upierał się przy tym kolorze (taki jest też kolor okien i dachówka), a ja wcale nie żałuję decyzji
Namawiam więc do zmian, jeśli mają przynieść zamierzony i oczekiwany efekt Będę zaglądać, bo ciekawa jestem nie tylko tych zmian, ale też nieustannie tych w ogrodzie
ircia 20:34, 13 mar 2012

jotka napisał(a)

Jolu - dziś wyjątkowo pięknie u nas Zaraz zmykam do ogrodu

Ogrodowisko ma jeszcze jedną zaletę - jak u nas pada( np. dzisiaj u mnie) , to zawsze możemy wejść do ogrodu, gdzie swieci słonko i pracuje w nim uśmiechnieta ogrodniczka

Pozwolisz zatem, ze chwilke zostanę ???

Joluś - przychodź, zaglądaj i odwiedzaj wszystkie moje kąty, na które masz ochotę W tym sezonie planuję jeszcze postawić ławeczkę, więc będziesz mogła sobie przysiąść

ircia 20:37, 13 mar 2012

Aniu asc, Justynko, Irenko, Basiu, Justi - cieszę się, że zaglądacie do mnie, chociaż trochę przez ostatnie dni zaniedbałam forum. Rodzina i znajomi od czasu do czasu też się domagają swoich praw
Pozdrawiam Was wszystkie
Madzenka 20:41, 13 mar 2012

ircia napisał(a)

Witaj Marzenko! Cieszę się, że odwiedziłaś mnie, bo ja jestem stałym bywalcem Twojego ogrodu Z ciekawością czekam jak będzie piękniał
Klimat u mnie nieciekawy, ale cóż... Lawenda rośnie pięknie i kwitnie całe lato! Nie daje nawet czasu na drugie cięcie późnym latem i rozsiewa się jak chwast Myślę że powodem jest piasek, w którym rośnie i słońce przez cały dzień.
A pergole Marzenko sam robił mój M. Służymy radami, gdybyście się pokusili na takie

Irciu wiem, że mie odwiedzasz, dlatego z rewizytą przyszłam
Pergole piękne, jednak mój M. zacięcia do takich prac nie ma. Wysatrczy, że gotową drewutnię złożył, to chyba na najblisze 10 lat plany ogrodowe wykonał
ircia 20:43, 13 mar 2012

Bogdziu, Małgosiu, Aniu, Martuś - wiosna idzie do mnie wielkimi krokami

Celina 21:43, 13 mar 2012

Witaj Irenko,Nie nadążam z odwiedzinami. Ale wpadłam z rewizytą i aż kwiknęłam Ale cudne kolorowe
krokusiki!A środeczki takie pomarańczowe,o mamuniu!!Uściski, pa
Celina 21:54, 13 mar 2012

Irenko,widziałam Twoje pytanko u Małgosi dot. aksamitek.(mam nadzieję że Małgosia się nie obrazi)że odpowiadam. Ja swoje wysiewam nawet przed "zimna Zośką",ale u Ciebie jest cieplej.Kwitną w lipcu aż do końca października. Małgosia ma może jakieś inne doświadczenia i na pewno Ci odpowie też bo to wprawna rączka